Genç işsizliğinin sona erdiği bir ülke diliyorum

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 20, 2022 / 10:37

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim’de düzenlenen etkinliklere katıldı. Türkiye’deki genç işsizliğin sona ermesini dilediğini kaydeden İmamoğlu “genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30’lara tırmandığı bir ortamdan genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz” dedi.

Mansur Yavaş’tan dikkat çeken 19 Mayıs filmi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sosyal medyadan paylaştığı videoyla kutladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlandırıldığı kısa film, sosyal medya kullanıcılarından ilgi gördü.


Kısa filmde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, “Senin izinde yürür, senin ışığınla aydınlarız” ifadelerine yer verildi.

Mansur Yavaş, videoyu şu ifadelerle paylaştı: “Atatürk’ün izinde, gösterdiği hedefe, Cumhuriyet gençleriyle. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

‘Gençleri Çok Güzel Bir Gelecek Bekliyor’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Meydanı’ndaki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlama törenine katıldı. Programda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile eşi Şafak Sivri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir milletvekilleri, sanatçı Haluk Levent, kent bürokrasisi ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda yurttaş yer aldı.


Gençler için yürütülen hizmetlerin arttığını söyleyen Soyer, “Atamız, ‘Muhtaç oldukları kuvvet damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyor ya, o aslında sadece hatırlayın demek istiyor. Atalarınızı, onların gücünü, onların başarılarını hatırlayın diyor. Çünkü oradan ilham alacaklar, oradan güç ve cesaret bulacaklar. Çok güzel bir gelecek onları bekliyor” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top