GENÇ SANATÇI ADAYLARI BASE’DE BULUŞUYOR

Genç sanatçıların yaratıcılığını ve üretimlerini desteklemek için altı yıldır düzenlenen BASE, bu yıl sanat severleri 27 üniversiteden yeni mezun olan 73 sanatçı adayının farklı disiplinlerde ürettikleri 83 eseriyle buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Bilgili Sanat ve Akaretler Sıraevler iş birliği ile düzenlenen BASE, gençler arasındaki ortak iletişimi, diyaloğu ve ortak çalışma pratiğini teşvik edecek bir alan yaratıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni mezun sanatçı adaylarının dünyaya ve sanata yönelik bakış açılarını, yaratıcılıklarını, güncel kavram ve içerikleri, kullandıkları form, mecra ve araçların olanaklarını, ne tür sorunlarla karşılaştıklarını ve
Türkiye’deki akademik eğitimin niteliğini gözler önüne seriyor.


Her yıl sanat dünyasından farklı isimlerin yer aldığı seçici kurulda bu yıl; Ayça Telgeren, Ayda Elgiz Güreli, Baha Toygar, Berat Işık, Derya Yücel, Erdal Duman, Erinç Seymen, Farah Aksoy, Fulya Çetin, Haldun Dostoğlu, Işıl Eğrikavuk, Melis Terzioğlu ve Sinem Yörük yer aldı. BASE’in Küratörü Derya Yücel, BASE’in bu yılki teması İz ve İletişim’le ilgili “Sanat, kültürel angajmanlar içerisinde etkin bir iletişim diline sahiptir. Sanat, fiziksel, düşünsel, duygusal, zihinsel ve sosyal mesafeleri birbirine yakınlaştırabilir.


Sanat, yeni duyumlar yaratan ve yeni öznellikler ortaya çıkaran deneyim biçimleri olarak dünyaya dair izler bırakır. Sanat üretmek ise bireyin kendine özgürlüğü, düşünsel ve yaşamsal perspektifinden izleri nasıl aktardığı, kavramsal seçimleri ile onu algılama, anlamlandırma yöntemlerinin, üretim diline yönelik teknik donanımı ve becerilerinin bütünsel bir sonucudur. Dolayısıyla sanat üretmek, bireyin kendi zamanını kaydetme biçiminin yön verdiği yaratıcı bir iletişimin somut formudur. Sanatçılar, değişen dünya karşısında etkiler ve duygulanımlar üretirken aynı zamanda dünyayı görme ve dünyada eylemde bulunma biçimlerimizi dönüştürme potansiyeli olan bir iz ve iletişim dili yaratırlar” diyor.

BASE, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında her gün 11:00-19:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Eda Yılmayan Arşivi