Gençler ölüyor, mollalar “Rejim de rejim” diyor

Gençler ölüyor, mollalar “Rejim de rejim” diyor
Gözaltına alınan Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerde büyük çoğunluğu gençler olmak üzere 342 kişi hayatını kaybederken İran’da mollalar, “Rejim için şiddetin süreceği” mesajı vermeye devam ediyor.İran’ın...

Gözaltına alınan Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerde büyük çoğunluğu gençler olmak üzere 342 kişi hayatını kaybederken İran’da mollalar, “Rejim için şiddetin süreceği” mesajı vermeye devam ediyor.

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kürt kenti Mahabad’da düzenlenen Mahsa Amini protestoları sırasında İran kolluk kuvvetleri halka ateş açtı. En az 4 kişinin öldüğü açıklandı. Gösterilere katılan 5 kişiye idam cezası verilmesine rağmen çok sayıda şehirde, başta gençler olmak üzere İranlılar sokak gösterilerini sürdürüyorlar.

HAMANEY: “HALKI MEYDANLARA ÇIKARAMIYORLAR”
İran devlet televizyonuna göre dini lider Ali Hamaney, başkent Tahran’da İsfahan kentini temsilen kendisini ziyarete gelen bir grupla buluştuğu toplantıda, yine ülkedeki olayları düşmanların organize ettiğini savundu. Hamaney, “Son dönemdeki isyanların asıl organizatörleri, halkı meydanlara çıkarmayı başaramadıkları için kötülüklere devam ederek devleti yormaya çalışıyor. Bu kötülüklere son verilecek ve İran daha güçlü şekilde yoluna devam edecek” dedi.