Gençlerle buluşan Erdoğan: Sizin gibi uyanık yol arkadaşları için hamdolsun

Gençlerle buluşan Erdoğan: Sizin gibi uyanık yol arkadaşları için hamdolsun
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde AKP Gençlik Kollarının düzenlediği gençlik buluşmasına katıldı.Program Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla başladı. Meclis'teki yaş ortalamasının...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde AKP Gençlik Kollarının düzenlediği gençlik buluşmasına katıldı.

Program Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla başladı. Meclis'teki yaş ortalamasının en düşük partinin AKP olduğunu söyleyen Erdoğan, "Seçilme Yaşını 18'e biz indirdik" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Güçlü yarınlarımızı sizlerle el ele omuz omuza inşa edeceğiz. Hayallerinize sıkı sıkı sarılmanızı özellikle istiyorum. Geçmişinde ülkeye ve millete hiçbir hayrı dokunmamış insanların, dipsiz karanlıklarına çekme çabalarına karşı uyanık olun. Bunlar koltuklarını korumaktan, siyasi ömürlerini uzatmaktan başka hiçbir gayesi olmayan kifayetsiz muhterislerdir. Gençlerimizin önüne gelecek vizyon koymak yerine kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışan müflis siyasetçiler size asla örnek olamaz. Biz ise siyasi hayatımızın tamamında gençlerimize güvendik. Sizlerin her alanda yolunu açmanın gayreti içinde olduk. Bunu da öyle birileri gibi lafta bırakmadık. Seçilme yaşını önce 25'e sonra 18'e biz indirdik. Niye bunlar yapmadı? Bunlar gençlerine güvenmiyordu ki. Bize parlamentoyu çocuk çocuğa mı bırakacaksınız dediler. Bunlar Fatih'in genç yaşında bir çağ kapatıp bir çağ açtığını bilmiyorlardı. Benim ecdadım bunu yaptıysa demek ki torunları olarak bizler de bunu yapabiliriz ve yapmalıyız. İstanbul'un fethi böyle gerçekleşti. Bizler gençlerimize güvendik, inandık onlarla yolları yürüdük ve yürüyoruz. 28'inci dönemde meclise giren en geç beş milletvekilinden dördünün bizim partimizden olması bunun ispatıdır. CHP Genel Başkanı asla böyle bir adım atmadı, atamaz. Bu yürek ister, zihinsel devrimi gerçekleştirmediğiniz süreci bu işi yapamazsınız. Biz şuanda bu zihinsel devrimi gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. Bu zihinsel devrimi sizinle gerçekleştireceğiz.

Seçilme ihtimali olmayan yerlerden gençleri aday gösterdiler. Çünkü bu zat gençlere güvenmiyor. Gençlerin öz güven sahibi olmasından rahatsızlık duyuyor. İlk defa oy kullanan beş milyon genci yok sayan aynı zat toplam oyları yüzde biri bile bulmayan partilere 40'a yakın vekil hediye etti. Bir de ben hesap uzmanıyım diyor. Sen nasıl hesap uzmanısın. Gençler sizin üzerinizde önemli bir görev daha var. Bunu siyasette mezara görmek için 28 Mayıs'ta kararınızı verin. Hesap uzmanlığından emekli olmuştu, gelin siyasetten de bunu emekli edelim. Siyasi ömürlerini üç beş gün daha uzatmak için milletin sinir uçlarıyla oynayanları sizlerin destekleriyle siyasetten emekli edeceğiz.

Meclis'in en genç milletvekili 24 yaşında

Erdoğan'ın ardından söz, Meclis'in en genç milletvekili olan 24 yaşındaki Zehra Nur Aydemir'e verildi. Aydemir konuşmasını tamamladıktan sonra salondaki diğer gençler fikirlerini söyledi ve Erdoğan'a sorular sordu. Bir genç, "Dedem 70 yaşında, yıllardır fanatik CHP'li, rozetiyle gezer. Bir pürüz o vardı, onu da ikna ettik" dedi. Erdoğan, "Sizi başımızdan eksik etmeyelim" diyen gence, "Sizin gibi uyanık, şuurlu yol arkadaşları lütfettiği için hamdolsun" karşılığını verdi.