Genelkurmay Başkanı Musa Avsever'in 15 Temmuz gecesi söyledikleri gündem oldu

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever'in 15 Temmuz gecesi söyledikleri gündem oldu
Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Musa Avsever'in 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimi yaşanırken A Haber canlı yayınında söyledikleri yeniden gündem oldu. O dönem 2. Kolordu Komutanı olarak görev yapan Avsever, katıldığı...

Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Musa Avsever'in 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimi yaşanırken A Haber canlı yayınında söyledikleri yeniden gündem oldu.

O dönem 2. Kolordu Komutanı olarak görev yapan Avsever, katıldığı canlı yayında milli iradeye saygılı olduklarını söylemiş, "Başka ülkelerin hesabına ajanlık yapanlar derhal bu tavırlarından vazgeçsinler" uyarısını yapmıştı.

TIKLAYIN: Yeni Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu

Avsever şöyle konuşmuştu:

Bu çapulcuların, bu ajanların, ülkemizin demokrasisine, milletimizin birlik beraberliğine darbe vurmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu ülkenin kuvvet çarpanı olduğuna inanıyorum. Eğer ülkemiz geliştiyse, 10 bin dolar seviyesinde gelir varsa demokrasi sayesinde olmuştur. Demokrasimizi, devletimizi, milletimizi koruyacağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, hepsini temizleyeceğiz. Kolordumla hazırım şu anda. Hiçbir problem yok. Milli iradeye sonuna kadar saygılıyız. Bizleri bu şekilde töhmet altında bırakanlardan da inşallah hesabı sorulacak. Bu çapulculara söylüyorum, bu millete ateş etmesinler. Bu milletin birlik beraberliğine kurşun sıkıyorlar. Hepsini uyarıyorum, bedeli çok ağır olacak. Başka ülkelerin hesabına ajanlık yapanlar derhal bu tavırlarından vazgeçsinler. Bu ülkeyi kimseye bırakmayacağız.