Genelkurmay Başkanı’nın yaş haddi 72’ye çıkarılıyor

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 21, 2022 / 10:10

Asker kaçağı veya bakaya durumundaki 550 bin kişiye “bedelli askerlik” yolunu açan yasal düzenleme TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

2022 yılı bedelli askerlik ücreti 56 bin lira. Bu rakam, aftan yararlanacaklar için ayrıca belirlenecek. Milli Savunma Bakanlığı miktarları belirleyip kamuoyu ile paylaşacak.

Yasa teklifi, Genelkurmay Başkanı’nın görev süresini birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılmasının yolunu açıyor. Düzenlemeyle yaş haddi nedeniyle görev süresi dolan Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in görev süresi de uzatılabilecek.

Yasa teklifinin gerekçesinde ise genelkurmay başkanının görev süresinin uzatılmasına gerekçe olarak, “Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi ve harekatlardan elde edilen tecrübenin atarabilmesi” ifadeleri kullanıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “AKP, YAŞ toplantısı öncesinde Yaşar Güler’in görev süresini uzatmak için kişiye özel kanun teklifi hazırlamış” değerlendirmesini yaptı.

Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gerekçesi tam bir skandal: ‘terörle mücadele tecrübesi’ Genelkurmay Başkanlığı’na aday kuvvet komutanlarının şahıslarına ve TSK’ya haksız ve yersiz bir aşağılama” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top