Gergerlioğlu Sincan Cezaevi’nde

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 4, 2021 / 13:04

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cuma günü gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve anjiyo olan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hastaneden cezaevine götürüldüi. Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri, Gergerlioğlu’nun polisler tarafından “korsanvari bir şekilde hastaneden kaçırıldığını” ifade etti.

Sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmayan Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından “Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü” paylaşımında bulundu.

GERGERLİOĞLU: BEN HALKIN VEKİLİYİM

Daha sonraki saatlerde Gergerlioğlu’nun Twitter hesabından cezaevine girmeden önce çekilen bir video paylaşıldı. Gergerlioğlu’nun videoda, “Ben cezaevinde de olsam, halkın vekiliyim. Vekillik sadece Meclis’te yapılmıyor, halkın kalbinde de yapılıyor, bunu çok iyi biliyorum. Mutlaka döneceğiz, mutlaka yine kavuşacağız, hiçbir zorbalık bizi durduramayacak” açıklamasını yaptı.

HDP’DEN HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

HDP temsilcileri Gergerlioğlu’nun bulunduğu Ankara Şehir Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun darp edilerek polis aracına bildirildiğini belirterek, “Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tam teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top