GES formülünü kimsenin aklı almıyor

GES formülünü kimsenin aklı almıyor
* Ekonomist Hakan Özyıldız, sosyal medya paylaşımında GES’in endekslendiği KİT’leri mercek altına aldı: “Çeyrekler itibariyle KİT ve İDT'lerden ( DHMİ ve KEGM) bütçeye aktarılan gelirler: 2021'de sırasıyla üçer aylık,...

* Ekonomist Hakan Özyıldız, sosyal medya paylaşımında GES’in endekslendiği KİT’leri mercek altına aldı: “Çeyrekler itibariyle KİT ve İDT'lerden ( DHMİ ve KEGM) bütçeye aktarılan gelirler: 2021'de sırasıyla üçer aylık, Milyar TL olarak: 166; 137; 226 ve 319. 2022 ilk üç ayında 267 milyar TL. Soru: Gelirler artmayınca, endeksli kupon ödemeleri nasıl hesaplanacak?”

* Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, uygulamayı eleştirdi: “Herhalde milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Hazine’nin önerdiği aylık %1.8 getiriye döviz tutanlar bu hafta 1 günde ulaştılar.”

* Gelecek Partisi Sözcüsü ekonomist Serkan Özcan: “%73 TÜİK enflasyonunun olduğu ülkede %23,04 yıllık bileşik faiz ile hangi yatırımcının ilgi göstermesini bekliyorsunuz buna? Bir de anlamak için soruyorum. Bu enstrüman kuru ve enflasyonu hangi yolla düşürecek?”

* Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş: “İşe yaramaz. Ekonomik problemleri çözmez. Zaman kaybı. Her zamanki gibi Zihni Sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma. Çalışmaz… Türkiye’nin acilen ekonomik kurallara geri dönmesi, Merkez Bankasını bağımsız hale getirmesi ve yapısal reformlara girişmesi lazım."