Gezi ailelerine Kılıçdaroğlu morali

Gezi ailelerine Kılıçdaroğlu morali
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı Davası’nda haklarında hapis cezası verilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Can Atalay’ın aileleri ve...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı Davası’nda haklarında hapis cezası verilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Can Atalay’ın aileleri ve avukatlarıyla bir araya geldi. Emirgan Korusu’nda, Beyaz Köşk’teki buluşmaya; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile CHP milletvekilleri katıldı.

‘EN BÜYÜK MÜCADELEYİ VERMESİ GEREKEN MEVKİLERDE BULUNUYORUZ’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:
“Genel Başkanımızın ilk andan itibaren; ‘süreci takip edin’ demesiyle; tabii ki içinizde çok yakın dostluklarımız, yol arkadaşlarımız var, ilk günden itibaren elimizden gelen her duyguyla yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Umarım hiçbir anında eksikliğimiz olmaz. Biz, Genel Başkanımızın, ifade ettiği gibi vazifemizi yerine getiriyoruz. Hiçbir ailemizin başka bir duyguyla bize bakmamasını istiyoruz. Bu bizim vazifemizdir ve onu yerine getiriyoruz. Bu konuda en büyük mücadeleyi vermesi gereken mevkilerde bulunuyoruz.”


DAYANIŞMAYA, UMUDU BÜYÜTMEYE DEVAM
Kılıçdaroğlu’nun, “Yakında içeri girecek olan Canan Başkan’a sözü verelim” esprisinin ardından konuşan Kaftancıoğlu ise şunları söyledi:
“Mağdur kontenjanından ailelerin sözcüsü olarak söz almış olayım. Şaka bir yana, her biriniz bir kez daha hoş geldiniz. Keşke bu vesileyle değil, daha güzel vesilelerle bir arada olabilseydik. Ama bizler zaten daha güzel vesilelerle bir arada olduğumuz için böyle cezalandırılıyor, içerideki kardeşlerimiz. O nedenle, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da dayanışmaya, umudu birlikte büyütmeye ve örgütlenmeye, örgütlülüğe devam, diyorum.”


AMACIMIZ, BEDEL ÖDEYENLERİN YANINDA DURMAK
Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu: “Bu mücadelede insanlar bedel öderler. Şu anda içeride olan arkadaşlarımız, bu bedeli ödeyenlerdir. Toplum; demokrasi konusunda,
özgürlükler konusunda bedel ödeyen bu insanları asla unutmaz. Onlar, tarihteki yerlerini alırlar.

Bizim temel hedefimiz şu: Bedel ödemeyenler olarak, biz dolaylı bedel ödüyoruz, onlar doğrudan bedel ödüyorlar… Bizim amacımız, bizim görevimiz de bedel ödeyenlerin yanında durmak, onların bir anlamda içinde bulunduğumuz ortam neresi olursa olsun onların sözcülüğünü yapmak.”

Kılıçdaroğlu sözlerini, “Bu güzel sabah kahvaltısı organizasyonunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey'e, İl Başkanımız Kaftancıoğlu'na o da yakında ‘adaletle’ tanışacak, farklı bir adaletle o da tanışacak, teşekkür ediyorum” ifadeleriyle sonlandırdı.

AİLELERDEN ‘DAYANIŞMA VE DESTEK’ ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu’na süreç içinde gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkürlerini ileten aileler, duygularını “Onların iyi olmalarını sağlayan şey, dışarıda kendilerine gösterilen dayanışma ve destek. Bunu göstermeye devam edin” sözleriyle dile getirdi.