Gezi Davası tutuklularından 2023 mesajları

Gezi Davası tutuklularından 2023 mesajları
Gezi Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 1887 gündür tutuklu iş insanı Osman Kavala ile haklarında 18’er yıl hapis cezası verilen ve 8 aydır tutuklu bulunan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay,...

Gezi Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 1887 gündür tutuklu iş insanı Osman Kavala ile haklarında 18’er yıl hapis cezası verilen ve 8 aydır tutuklu bulunan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater 2023 yılına cezaevinde girecek.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Davası sanıklarını kaldıkları Marmara Cezaevi’nde ziyaret ederek, yeni yıl mesajlarını paylaştı.
Gezi Davası tutuklularının kendilerini ziyaret eden Çakırözer aracılığıyla gönderdikleri mesajlar şöyle:

OSMAN KAVALA: Cezaevinde geçirmek zorunda bırakıldığım bu altıncı yılbaşı. Önümüzdeki yılın Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devletine yöneldiği bir yıl olmasının, hukuksuzlukların sona erdiği bir yıl olmasını ümit ediyorum. Yeni yılda insanların kolayca hapse sokulmadığı, koğuşlarda ölümü beklemediği, sokaklarda kadınların, madenlerde işçilerin katledilmediği bir ülkede özgürlüğü teneffüs edeceğimiz günleri görmeyi diliyorum. Sadece bizim için değil, herkes için hukuksuzlukların, adaletsizliklerin ve gaddarlıkların sona ereceği bir yıl olsun.

CAN ATALAY: Enseyi karartmıyoruz. Bu karanlığın sonunda ışık görülüyor. İçeride de olsak, dışarıda da olsak herbirimiz karanlığı aşmak için sabırla, olgunlukla üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Herkese mutlu yıllar.

TAYFUN KAHRAMAN: Kimse karamsarlığa kapılmasın, kimsenin kuşkusu olmasın. Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 çok güzel, çok aydınlık bir yıl olacak. Buna yürekten inanıyoruz.

HAKAN ALTINAY: İnsafsız, izansız, kötülükle yüzyüze kaldığımız bir yıl geride kalıyor. 2023 iyiliğin, dayanışmanın, erdemin kazandığı bir yıl olacak. Türkiye’nin her yerinde akşam sefaları, gelincikler ve papatyalar açacak.