Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıldönümü: Taksim’e yürümek isteyenlere polis müdahale etti, gözaltılar var

Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıldönümü: Taksim’e yürümek isteyenlere polis müdahale etti, gözaltılar var
Gezi Parkı eylemlerinin 9. Yıldönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla binlerce kişi Taksim’de buluştu.Polis, Gezi Parkı çevresini ve Taksim’in bazı sokaklarını kapattı. Yürüyüş yapılmasına izin vermedi, kitleye...

Gezi Parkı eylemlerinin 9. Yıldönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla binlerce kişi Taksim’de buluştu.

Polis, Gezi Parkı çevresini ve Taksim’in bazı sokaklarını kapattı. Yürüyüş yapılmasına izin vermedi, kitleye ve basın mensuplarına biber gazı ile müdahale etti.

170 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
T24’ün haberine göre, Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerine polis müdahale etti ve yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre 170 yurttaş gözaltına alındı.


GEZİ ANNELERİNİN ANMA YAPMASINA İZİN YOK
Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, HDP’li Oya Ersoy ve Musa Piroğlu, TİP’li Sera Kadıgil ve Ahmet Şık TMMO İstanbul Şubesi önünden yapmayı planladığı yürüyüşü gerçekleştiremedi. Polis Taksim’e yürümek isteyen gruba kalkanlar ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Taksim Dayanışması, eylemlerde hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek açıklama yaptı. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. “O polis şiddeti bizi eksiltti, birçok arkadaşımızı yaraladı. Bugün Gezi’de kaybettiğimiz canlarımızın aileleriyle, bugün Gezi’de yaralanan o şiddete maruz kalan insanlar olarak Gezi Parkı’na gitmek, anmamızı yapmak istiyoruz. Gezi’nin 9. yılını Gezi Parkı’nda anmamıza izin verin” çağrısı yapıldı.

Taksim sokaklarında toplanan kalabalıklar “Gezi’de düşene dövüşen bin selam”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

TMMOB’A ABLUKA
T24’ün aktardığına göre TMMOB binasında 300/400 kişi mahsur kaldı. Polis kepengi açmaya çalıştı. Milletvekillerinin sorunu çözmek için bölgeye gideceği aktarıldı.


GAZETECİLER GÖZALTINDA
Öte yandan DİSK’e bağlı Basın-İş sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Evrensel muhabiri Meltem Akyol ile BirGün muhabiri Gökay Başcan’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Basında yer alan haberlere göre ayrıca Halk TV muhabiri Ozan Demiriz ve Flaş TV’den üç gazeteci gözaltına alındı. Gazeteci Hayri Tunç, TELE1 muhabiri Engin Açar ve kameraman Umutcan Yitük ve Halk TV’den Erdinç Yılmaz polis tarfından darp edildi.