‘Giderlerse gitsinler’ demişti: Doktorlara ‘Geri dönün’ düzenlemesi

‘Giderlerse gitsinler’ demişti: Doktorlara ‘Geri dönün’ düzenlemesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler’ dediği doktorların geri dönmesi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakan Koca, istifa edenlerin ya da TUS sınavında başarıyla yerleşenlerin tek sefere mahsus kanunda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler’ dediği doktorların geri dönmesi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakan Koca, istifa edenlerin ya da TUS sınavında başarıyla yerleşenlerin tek sefere mahsus kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurusuna göre memuriyetten istifa eden veya son yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ndaki (TUS) başarısıyla bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenlerin, tek sefere mahsus kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabileceğini belirtti.

Yurt dışında mesleki yeterlilik belgesini alan doktorlar Türkiye’yi terk ederek çeşitli ülkelere yerleşmeye ve mesleklerini oralarda icra etmeye başladı. Bu durum Türkiye’deki doktor açığının artmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise doktorların çığlığına çare bulmak yerine aldıkları maaşı gayet yeterli bulmuş, Türkiye’deki çalışma koşullarında ve hayat standartlarında yaşamak istememeleri nedeniyle yurt dışına giden doktorlara kızarak, “Giderlerse gitsinler” ifadelerini kullanmış ve çok tepki çekmişti.