Gitmek isteyip de gidemeyenlerin
ülkesi olduk

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 26, 2022 / 09:57

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Artvin’de gittiği bir çay bahçesinde Artvinlilerle sohbet etti.

Merkez Bankası’nın 190 milyar dolarının yok olduğunu söyleyen Babacan, ekonomideki deliğin “haksız, hukuksuz ihaleler, 5-10 yerden alınan maaşlar ve adam kayırmak” olduğunu savundu. Babacan, “Havuzun dibindeki deliği kapatınca hemen su dolmaya başlayacak” diye konuştu.

Babacan, bir kişinin “Şehirdeki hayat köyde olmalı ki insanlar köye gitsin. Köye dönüş projeniz nedir?” sorusunu, “Gençlerin tarımı merak etmesi lazım. Onun için tarım liselerini önemsiyoruz. Şehirdeki hayatı aynen köye getirmek çok zor. Ama en azından gençlerin ‘Köyümde kalıp çiftçilik, hayvancılık yapayım. İyi bir gelir sağlarım. Hayatımı kurtarırım’ diye ümit etmesi lazım. Onlara bir gelecek sunmak lazım” ifadeleriyle yanıtladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler şimdi ne yapıyor? Anasına babasına bakıyor; gübre, mazot katlaya katlaya artmış. Babası ‘Ben zarar ediyorum, çiftçilik yapmayacağım’ diyor. Babasının ‘Çiftçilik yapmayacağım’ dediği genç ‘Hayatımı çiftçilik üzerine kuracağım’ diyebilir mi? Onun için önce tarımı güçlendirmemiz, yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Tarım ayağa kalkmadan gençler küçük yerlerde kalmaz. Gençler küçük şehirlerden büyük şehirlere kaçmaya çalışıyor. Büyük şehirlerden de yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Gitmek isteyip de gidemeyenlerin ülkesi olduk maalesef. Üzülüyoruz. Yazık.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top