Gizli belgeler Biden’ın eski ofisinde çıktı

Gizli belgeler Biden’ın eski ofisinde çıktı
ABD Başkanı Joe Biden’ın başkan yardımcılığı dönemine ait gizli belgeler, bir dönem ofis olarak kullandığı Washington’daki bir düşünce kuruluşunda bulundu.CBS kanalının haberine göre, yaklaşık 10 gizli belge Washington’daki...

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkan yardımcılığı dönemine ait gizli belgeler, bir dönem ofis olarak kullandığı Washington’daki bir düşünce kuruluşunda bulundu.

CBS kanalının haberine göre, yaklaşık 10 gizli belge Washington’daki “Pen Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi” isimli düşünce kuruluşunda bulundu. Haberde, ABD Başsavcısı Merrick Garland’ın Ulusal Arşivlere teslim edilen gizli belgelerin incelenmesini istediği belirtildi.

Biden’ın özel danışmanı Richard Sauber, gizli belgelerin ara seçimler öncesinde 2 Kasım’da, ABD Başkanı’nın avukatları tarafından bulunduğunu kaydetti. Sauber, belgelerin Biden’ın avukatlarının “Washington DC’deki Penn Biden Merkezi’ndeki ofisi boşaltırken kilitli bir dolapta bulunan dosyaları toplarken” bulduğunu söyledi. Sauber, Beyaz Saray’ın konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ve Ulusal Arşivler ile işbirliği yaptığını da sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Danışmanlık Ofisi’nin belgelerin tespit edilmesinin hemen ardından Ulusal Arşivleri bilgilendirdiğini kaydeden Sauber, Ulusal Arşivlerin ise ertesi sabah belgeleri teslim aldığını belirtti.

Richard Sauber ayrıca, belgelerin Ulusal Arşivler tarafından daha önce herhangi bir talep veya soruşturmaya konu olmadığını söyledi.

Richard Sauber açıklamasında gizli belgelerin sayısı, içerikleri ve gizlilik sınıfları gibi detaylara yer vermedi. CBS kanalı ise belgelerin “nükleer sırlar” içermediğini bildirdi.