GÖÇEBE OYUNLARI

GÖÇEBE OYUNLARI
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliğinde 29 Eylül-2 Ekim’de Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunlarının çok başarılı bir spor organizasyonu olacağını...

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliğinde 29 Eylül-2 Ekim’de Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunlarının çok başarılı bir spor organizasyonu olacağını bildirdi.

Bilal Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunlarının, ilki 2014’te Kırgızistan’da düzenlenen, Türk Devletler Teşkilatı’nın devlet başkanları düzeyinde kararlaştırılmış dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonu olduğunu belirtti.

Oyunların 2016 ve 2018’de de Kırgızistan’da düzenlendiğini, 2020’de Türkiye’de Bursa’nın İznik ilçesinde yapılmasına karar verilmişken Kovid-19 salgınının yaşandığını kaydeden Erdoğan, “İznik, Anadolu’nun hakkıyla takdir edilmemiş, keşfedilmemiş değerlerinden bir tanesi. Dünya Göçebe Oyunlarının İznik’te yapılmasının çeşitli anlamı var. Bu oyunların ilk önce Kırgızistan’da başlamış olmasına adeta bir referans barındırıyor” dedi.