'Gök kubbeyi başınıza yıkarız'

'Gök kubbeyi başınıza yıkarız'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB için başlattığı terör soruşturmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında suçlamalara yanıt verdi. Soylu’nun ilk...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB için başlattığı terör soruşturmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında suçlamalara yanıt verdi. Soylu’nun ilk olarak 9 Aralık 2021 günü TBMM’de İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken sayı ve örgüt listesi vererek, “557 teröristin çalıştığını” iddia ettiğini, ancak aradan geçen zamanda bu kişilere karşı herhangi bir yasal girişimde bulunmadığını belirten İmamoğlu, “Oysa biz görevimizin gereği söylenen bu sözü kıymetli bularak girişimde bulunmak istedik. ‘Bu 557 teröristin isimlerini bize verin işlem başlatalım’ dedik. Aldığımız yanıt ‘Siz bizim muhatabımız değilsiniz’ oldu… Gördük ki Bakan geçen yıl 557 adet dediği terörist sayısını, ülkedeki enflasyon oranıyla artırmış ve sayıyı alelacele 1668’e çıkartmış. “ dedi.

İBB’DE TAMİL GERİLLASI MI VAR IRA MI?
İmamoğlu, “Son olarak da 51 kişiyi diğer terör örgütleri klasmanına soktu. ‘Diğer’ terör örgütleri acaba hangileridir? İBB’de TAMİL gerillası mı var? İrlanda’nın bağımsızlığı için çalışan IRA örgütünden adam mı aldım işe? ‘Diğer’ demek ne demek?” tepkisini gösterdi.

TAKVİM İÇİNDE YÜRÜYOR
“Bize dönük saldırıların belirli bir takvim ve disiplin içinde yürüdüğünü net olarak söylüyoruz” diyen İmamoğlu, bu süreçlere karşı çıkan kişilerin teker teker ortadan kaldırıldığını söyledi. İmamoğlu, işe alımlarda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmamakla suçlandıkları dönemde Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yasak kararının bulunduğunu, AYM kararının bizzat İçişleri Bakanı imzasıyla ilgili kurumlara tebliğ edildiğini hatırlattı.

GÖK KUBBEYİ BAŞINIZA YIKARIZ
AK Partili selefi Mevlüt Uysal ve mevcut İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın aktif olduğu süreçte işe alınan ve ağır suçlamalarla hüküm giyen birçok kişinin kendileri tarafından işten çıkarıldığını söyleyen İmamoğlu, “Bize yaptığı suçlamaların bir kaynağı var ise aynı suçu Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da işlemiştir” dedi, Soylu’ya seslenerek “Bakan Bey, kendi yaptığın hatalarla partili diğer arkadaşlarının da başını yaktın haberin olsun” ifadesini kullandı. İmamoğlu, “O raporda sadece İmamoğlu ve onun yöneticileri suçlanırsa gök kubbeyi başınıza yıkarız” dedi.

FETÖ’YE JEST Mİ YAPTINIZ?
İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB yönetimine yönelttiği ‘terör örgütü üyelerine jest yapıyorlar’ suçlamasına yanıt veren İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin 2016’dan bu yana FETÖ üyeliği nedeniyle firari olduğunu hatırlattı, “Çataklı’yı 2018’de yardımcınız olarak atayınca siz de bir FETÖ iltisaklısının yakınına jest mi yapmış oluyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

OLMAMIŞ BU ADAM
İmamoğlu, Soylu’yu İçişleri Bakanlığı’na atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek “Sayın Cumhurbaşkanı ya kaosa razı geleceksiniz ya da İçişleri Bakanlığı koltuğuna yüzünüzü kızartmayacak birini oturtacaksınız. Sayın Soylu olmamıştır, olamamıştır. Olmamış bu adam, net. İçişleri Bakanlığı kapasitesi yok. Onlarca kez hem AK Parti’yi hem de iktidarı rezil etmiştir” dedi.