Göktaş Türkiye'de

Göktaş Türkiye'de
Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davanın firari sanığı olan ve Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iadesine karar verilen eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) MAK Alay Komutanı emekli Albay...

Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davanın firari sanığı olan ve Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iadesine karar verilen eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş’ın dün öğleden sonra Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Levent Göktaş, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 2002 yılında Ankara’daki evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine firar etmişti. Göktaş, Bulgaristan’da yakalanarak tutuklanmıştı. Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye’nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş’ın Türkiye’ye iadesine karar verilmişti.

Göktaş’ın bugün öğleden sonra Sofya’dan Türkiye'ye getirildiği öğrenildi. Göktaş'ın İstanbul'dan SEGBİS ile mi yoksa Ankara'ya getirilerek mahkemede mi hakim karşısına çıkacağı henüz netleşmedi.