Gölcük, Avrupa’nın elektrik üssü oldu!

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 10, 2022 / 08:03

Ford Otosan’ın 2 milyar dolarlık yatırım planı dahilinde Gölcük’te E-Transit’ten sonra ürettiği ikinci model olan E-Transit Custom’da sahneye çıktı. Bu iki modelle birlikte Gölcük’ün Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üssü oldu.

Dün resmi olarak tanıtılan E-Transit Custom’u 2 hafta önce Barselona’da ambargolu
bir şekilde yakından gören dünyadaki sayılı gazeteciden biri oldum.

FORD Otosan’ın 2 milyar dolarlık tarihi yatırım planı içinde ürettiği ilk tam elektrikli ticari modeli E-Transit’in ardından 1 tonluk segmentte yer alan ikinci elektrikli modeli E-Transit Custom da sahneye çıktı. 2023’ün 2’nci yarısında üretilecek aracın Volkswagen versiyonu da yine Gölcük’te üretilecek. Ford’un Avrupa’da sattığı Transit ailesi araçların %87’sinin üretimini Kocaeli’de gerçekleştiren Ford Otosan, geçtiğimiz aylarda törenle seri üretim için hattan indirdiği Ford’un ilk tam elektrikli ticari modeli E-Transit’in hemen ardından, E-Transit Custom’un üretimi ile birlikte Ford’un Avrupa’daki ticari elektrikli araç üretim üssü olma konumunu pekiştirerek daha da kritik bir konuma ulaşmış olacak. 

HATLARI VW’YE DE YAKIN
Avrupa’nın en çok satan ticari araç modeli olan Ford Transit Custom’ın yeni nesil ilk elektrikli versiyonunu geçen hafta ilk kez Barselona’da yakından görme fırsatı bulduk. 9 Mayıs’a kadar ambargolu olduğu için araçla ilgili görsel ve bilgileri paylaşamadık. Ama şunu söylemem lazım, yeni model gerçekten tasarım olarak çok yakışıklı olmuş. Aynı aracın Volkswagen versiyonu da Ford Otosan tarafından üretileceği için hatları, çizgileri VW’ye de yakın duruyor.

BENZİN VE DİZEL DE OLACAK
Tam elektrikli E-Transit Custom’ın üretimi 2023’ün ikinci yarısında başlayacak. Daha detaylı ürün bilgisi ve yakından tanıtımı ise bu yıl Eylül ayında yapılacak. Ford Otosan, 2023 ilk yarı itibarıyla ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) versiyonları ile 2023 ikinci yarısından itibaren tam elektrikli ilk versiyonunu üretmeye başlayacağını duyurdu.

380 KM MENZİLE SAHİP
GÖLCÜK’te üretilen tam elektrikli E-Transit Custom 380 kilometre menzili, DC hızlı şarj, tam çekme yetkinliği ve dinamik yeni stili ile dikkat çekiyor. Ticari araç kullanıcılarının yorumlarının derinlemesine analizleriyle geliştirilen E-transit Custom, ProPower Onboard teknolojisi ile gerektiğinde aydınlatma ve elektirkli cihazlar için dışa aktarılabilir güç de sağlayacak. Etkileyici tasarımıyla dikkat çeken E-Transit Custom, yeniden düzenlenen gösterişli ve dengeli dış tasarımı ve tamamı LED farlarıyla 1 tonluk araç segmentinde tasarımıyla yeni bir referans noktası olmaya aday.

ELEKTRİKLİ COURIER DE ROMANYA’DA ÜRETİLECEK
FORD’un sene başında duyurduğu gibi 2024 itibarıyla, iki tonluk E-Transit ticari aracın yanı sıra dört yeni tam elektrikli araç daha ikonik Transit ailesine katılacak; yeni Transit Custom ve Transit Courier ile Tourneo Custom ve Tourneo Courier modellerinin elektrikli versiyonları bu kapsamda yer alıyor. Transit Courier ve Tourneo Courier de Ford Otosan’ın kısa süre önce aldığı Romanya fabrikasında üretilecek.

Özel Ortadoğu Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunu olan Emre Özpeynirci, Hürriyet gazetesinin otomotiv editörü ve Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü olarak 25 yıl çalıştı. 2001 yılında Reuters tarafından Türkiye’de gelecek vadeden ekonomi gazetecisi olarak seçilen ve İngiltere’de ekonomi gazeteciliği üzerine sertifika alan Özpeynirci, evli ve bir çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top