Besim Güçtenkorkmaz

Besim Güçtenkorkmaz

GOLF’E YILDIRIM DEMİRÖREN, BASKETBOL’A HARUN ERDENAY

Federasyon Başkanlığı seçimlerine az bir süre kaldı. Aslında seçimler geçen sene sonbaharda yapılacaktı. Ancak olimpiyat oyunları bir yıl ertelenince, seçimler de bir yıl ertelendi.

Yönetmeliğe göre, Federasyon başkanlığı seçimlerinin her dört yılda bir olimpiyat oyunları tamamlandıktan sonra yapılması gerekiyor. Olimpiyatlar bitti. Sıra seçimlere geldi.
Seçimlerle ilgili çok ilginç kulis bilgileri var. Bunlardan en çok ilgimi çeken, Golf Federasyonu Başkanlığına, Demirören Medya’nın patronu Yıldırım Demirören’in getirilecek olması. Getirilecek diyorum, çünkü Federasyon Başkanlığı için her ne kadar seçim yapılsa da, seçimi hep saraydan işaret edilen isimler kazanıyor. Bu durumda da seçim, sadece bir formaliteden ibaret kalıyor.

GOLF’E YILDIRIM DEMİRÖREN
Golf Federasyonun Başkanlığını 20 yılı aşkın bir süreden beri, Trabzonspor Kulübü Başkanı da olan Ahmet Ağaoğlu yapıyordu. Ancak Ağaoğlu, yakınlarına, Trabzonspor tüm zamanını aldığı için, Golf ile eskisi kadar ilgilenememekten yakınıyordu.
Yıldırım Demirören ise iyi bir golf oyuncusu. Özel uçaklarla dünyanın önemli golf merkezlerine gidip, dünya yüksek sosyetesi ile bu sporu yapmaktan hoşlanıyor. Futbol Federasyonu Başkanlığı döneminde bile, milli takımımızın maç oynayacağı ülkelere birkaç gün önceden gidip, oradaki sahalarda golf oynadığını, futbol camiası bile çok iyi biliyor. Golf, biraz pahalı bir spor dalı. Golf oynayanların kaldıkları otellerin uçuk fiyatlarını, bir futbol maçı için gittiğim dünyanın sayılı golf merkezlerinden birisi olan Edinburg’da ucuz otel ararken şaşkınlıkla öğrenmiştim.
Kasım ayı başında yapılması planlanan seçimlerde, Demirören’in adaylığı gerçekleşirse, tek aday olarak seçime girer ve işaret edildiği üzere seçimi, oy birliği ile kazanır. Böylece çok sevdiği golf sporuna da idareci olarak el koyar. Kendi gazetelerinde Golf artık daha fazla yazılır, hatta özel Golf yazarları bile türer. Özellikle Antalya’da, 5 yıldızlı otellerimize ait çok güzel golf sahaları var. Golf yazarlığını kim istemez ki.

BASKETBOLA HARUN ERDENAY
Basketbol Federasyonu Başkanlığı için, şu andaki başkan Hidayet Türkoğlu’nun yanı sıra, Harun Erdenay ve Fransa’da Coach’luk yapan Erman Kunter adaylıklarını açıkladılar.
Normalde, Cumhurbaşkanlığı danışmanları arasında yer alan Hidayet Türkoğlu’nun bu seçimde çok avantajlı olması gerekiyor ama duyduğumuz kadarıyla son ABD ziyaretinde ilginç olaylar gelişmiş. Cumhurbaşkanı Danışmanı Hidayet Türkoğlu, ABD’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan 2 kez görüşme talebinde bulunmuş ama bir türlü görüşememiş. Seçimler yaklaşırken, danışmanı olduğu Cumhurbaşkanı tarafından görüşme talebi uygun görülmeyen Hidayet Türkoğlu’nun yerine, şimdi en güçlü aday olarak Harun Erdenay gösteriliyor.

GÜREŞTE ACABA KİM?
Güreş Federasyonu seçimleri öncesinde, bu federasyon ile ilgili camiada konuşulanlar ise şöyle; Cumhurbaşkanı danışmanı, eski Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, halen başkanlık görevini sürdüren hakemlikten gelme Bursa kökenli Musa Aydın’ı pek tutmuyormuş. Eski şampiyonlardan Selçuk Çebi ile Şeref Eroğlu, Hamza Yerlikaya’ya daha yakın isimler. Hele Selçuk Çebi’nin aynı zamanda spor teşkilatında yöneticilik yapması, şansını çok daha fazla arttırıyor. Buna karşılık, halen sporcu olan İki büyük şampiyon Rıza Kayaalp ile Taha Akgül’ün ise mevcut başkan Musa Aydın’a sempatilerinin olduğu biliniyor. Bu karmaşadan kimin galip çıkacağı ise merakla bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Besim Güçtenkorkmaz Arşivi