Gönderilenler faiz indirimine karşı

Gönderilenler faiz indirimine karşı
Reuters’a konuşan bir kaynak, Abdullah Yavaş ve Uğur Küçük’ün bazı PPK kararlarına muhalefet ettiğini söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, Küçük’ün Merkez Bankası rezervlerinin satışına da karşı çıktığını aktardı...

Reuters’a konuşan bir kaynak, Abdullah Yavaş ve Uğur Küçük’ün bazı PPK kararlarına muhalefet ettiğini söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, Küçük’ün Merkez Bankası rezervlerinin satışına da karşı çıktığını aktardı ve ekledi: “Küçük’ün bir PPK toplantısında yaptığı şu konuşma, Merkez’de hâlâ hatırlanır:
“Liranın istikrarı ve itibarıyla bunlara bağlı olan fiyat istikrarı; ekonomik büyüme ve verimliliğe bağlı gelişme için şarttır. Diğer yollarla sağlanan büyüme kalıcı olmayacaktır. Bugün faizi olması gereken seviyeden düşük tutarsanız yarın, bundan daha yüksek bir seviyeye çıkarmanız gerekir."
Aynı kaynak, bu kişilerin görevden alınmasının kayıp olduğunu söyledi.

Semih Tümen - Uğur Küçük - Abdullah Yavaş

Bloomberg: PPK’da eski dönemden bir kişi kaldı

Dolar/TL Merkez Bankası’ndaki gece yarısı operasyonuyla 9,18’lik yeni zirveyi görürken, Bloomberg “Erdoğan faiz indirimine karşı olanları görevden aldı” dedi.
Merkez Bankası’nda (TCMB) bir kez daha Cumhurbaşkanı kararlarıyla gece yarısı operasyonu yaşandı. Bu kez değiştirilen başkan değil, ikisi başkan yardımcısı olmak üzere üç Para Politikası Kurulu üyesi oldu.
Böylece, faiz oranlarının belirlendiği kurulun yedi üyesinden üçü görevden alınmış oldu ve kurulda Mart 2021’de başlayan Şahap Kavcıoğlu dönemi öncesinden sadece Dr. Emrah Şener kalmış oldu. Diğer dört üye, Kavcıoğlu döneminde atanan üyeler olarak sıralandı.