Gönlünden yüzde 5 daha koptu

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 5, 2023 / 09:03

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün enflasyon oranının belli olmasından sonra memur ve emekli maaş zam oranını “Müjde” diyerek yüzde 25 olarak ilan etmişti. Bu oran hiçbir kesimi memnun etmemişti. Dün Erdoğan’dan şaşırtıcı bir açıklama daha geldi. Erdoğan bu kez memur ve emekli maaş zammını yüzde 30’a çıkardığını duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5.500 LİRA
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, asgari ücret desteğinin 400 liraya yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan, en düşük emekli maaşının 3.500 liradan 5.500 liraya çıkarılacağını bildirdi. Erdoğan, memur ve emekli zammının da yüzde 30’a yükseldiğini belirtti. AKP lideri Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında işverene yönelik daha önce 250 lira olarak açıklanan asgari ücret desteğinin küçük işletmeler için 400 liraya yükseltildiğini söyledi.

YÜZDE 25’İ MÜJDE DİYE AÇIKLAMIŞTI
Erdoğan, “Müjde” diyerek yüzde 25’lik zammı “Memurlar ve memurlar emeklilerinin yüzde 16,48 SSK BAĞ-KUR’lular yüzde 15,4 maaş artışı alması gerekiyordu. Durumlarını bildiğimiz için bu oranlara razı olamadık. Hazine ve maliye ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarıyla toplantı sonunda bütçe imkanlarını zorlayarak yüzde 25’lik artışa gitmeyi kararlaştırdık” sözleriyle duyurmuştu.

Maaşı 100 bin 750 lira temsil ve tanıtma bütçesi 105 milyon TL
2022 yılı ek bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı’nın maaşına zam yapılacağına ilişkin tartışmanın ardından Erdoğan TBMM’ye çağrı yapmış ve ek bütçe teklifinden cumhurbaşkanı maaşına zam ile ilgili madde yasaya konulmamıştı. Erdoğan’ın maaşı, 2022 yılındaki gibi 2023’te de aylık 100 bin 750 lira olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanlığı bütçesi dışında temsil ve tanıtma giderleri içinse 105 milyon TL ayrılmıştı.

Kamu-Sen: Yüzde 30 da beklentiyi karşılamadı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, maaş artış oranının yüzde 30’a çıkarılmasının kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını belirterek, seyyanen bir ücret artışı yapılması gerektiğini ifade etti.

Kahveci, yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına dün yüzde 25 zam açıkladığını anımsatarak, bu oranın artırılması yönünde başta sosyal medya üzerinden olmak üzere talepte bulunduklarını belirtti.

2023 yılı memur maaşları belli oldu
AKP liderinin zammı yüzde 25’ten 30’a çıkarmasıyla aile yardımı ödeneği dahil, en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.

Evcilik mi oynuyorsun devlet mi yönetiyorsun!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bir gün arayla zam kararsızlığına tepki gösterdi, “Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Önce %25 zam de, sonra kork %30 de… Asgari ücrete yaptığın zammın aynısını buraya da yapacaksın. Neyi anlamıyorsun sen Erdoğan?” diye seslendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top