Gönüllü işten çıkana 9 yıl bedava uçma hakkı

Gönüllü işten çıkana 9 yıl bedava uçma hakkı
Koronavirüs salgınından en ağır yarayı alan sektörlerin başında gelen havayolu taşımacılığı, krizden çıkmanın yollarını arıyor. Şirketler farklı formüller üzerinde çalışırken, ABD’li havayolu şirketi Jetblue,...

Koronavirüs salgınından en ağır yarayı alan sektörlerin başında gelen havayolu taşımacılığı, krizden çıkmanın yollarını arıyor. Şirketler farklı formüller üzerinde çalışırken, ABD’li havayolu şirketi Jetblue, küçük havalimanlarındaki işleri taşeronlara devrederek, buradaki çalışanlardan gönüllü olarak işten ayrılanlara; 2 yıla kadar sağlık sigortası ve 9 seneye kadar ücretsiz uçma imkanı gibi çeşitli ‘ayrıcalıklar’ sunmayı planlıyor.

Şirket kapanacak havalimanlarındaki personele farklı bir göreve atanma ya da gönüllü olarak işten çıkma seçeneği sunacak. İkincisi seçenlerin çeşitli ayrıcalıklara sahip olacağı pakete göre, gönüllü ayrılanlar ya nakit olarak tazminat alacak ya da diğer paketi seçecek.

Şirkette 10 yıldan az bulunanlar 12 aylık sağlık sigortası, çalıştığı her sene için ücretsiz uçuş imkanına sahip olacak, 500 dolarlık kupon verilecek. 10 seneden fazla çalışanlar ise ayrıcalık paketini seçse bile 5 bin dolar nakit alacak, 24 aylık sağlık sigortası ve çalıştığı her sene için ücretsiz uçuş hakkı olacak.