Gönüllülerin çadırına el konuldu

Gönüllülerin çadırına el konuldu
Hatay’ın İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde AFAD; sendikalar, Ekmek ve Gül ile Rotary Kulübü’nün kurduğu çadırları kaldırıp yerine kendi çadırlarını kurdu. BİRTEK-SEN, DİSK/Gıda-İş, İletişim-İş ve Ekmek...

Hatay’ın İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde AFAD; sendikalar, Ekmek ve Gül ile Rotary Kulübü’nün kurduğu çadırları kaldırıp yerine kendi çadırlarını kurdu. BİRTEK-SEN, DİSK/Gıda-İş, İletişim-İş ve Ekmek ve Gül’ün yardım malzemeleri için depo olarak kullandığı çadıra da AFAD el koyarken, gönüllü olarak çalışanların kaldığı çadırlar ise tamamen kaldırıldı.

Evrensel’in haberine göre önce polisler eşliğinde Rotary Kulübü’nün kurduğu çadır kente giden görevliler, çadırları sökerek yerine AFAD çadırları kuracaklarını söyledi. Görüşmeden sonuç alınamaması üzerine yetkililer çadırları sökmeye başladı.

Ardından BİRTEK-SEN, DİSK/Gıda-İş, İletişim-İş ve Ekmek ve Gül’ün çalışma yürüttüğü çadır kente gelen AFAD görevlileri ve polisler önce yardım malzemelerinin depolandığı çadır önüne gelerek çadıra el koyduklarını söyledi. Görevliler kilidi kırarak çadıra girerken, tepki gösteren Ekmek ve Gül gönüllüleri bu malzemelerin kadınların ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için olduğunu, el konulamayacağını söyledi. Gönüllüler çadırdaki yardım malzemelerini depremzedelerin yardımıyla çıkardı.

AFAD çadırların sökülmesine, çadırların yenilenmesi ve kanalizasyon yapılacak olmasını gerekçe gösterdi.



ÖNCE KALDIRILMASI İSTENDİ SONRA ‘TAŞINACAK’ DENİLDİ
Malatya Valiliği ise Saadet Partisi’nin kurduğu aşevi çadırının kaldırılmasını talep etti. Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından “Partimizin öncülüğünde Malatya’da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin” dedi. Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada ise söz konusu iddianın asılsız olduğunu ifade edilerek, “Söz konusu alanda geçici işyerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır. Yeni yerinde faaliyetine devam edecektir” denildi.