Gördüler ama seslerini duyuramadılar

Gördüler ama seslerini duyuramadılar
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki bakanlarla Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde çadır kenti ziyaret etti.Erdoğan'ın ziyaret ettiği 4 çadırın etrafına polis bariyeri çekildi. Depremzedeler...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki bakanlarla Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde çadır kenti ziyaret etti.

Erdoğan'ın ziyaret ettiği 4 çadırın etrafına polis bariyeri çekildi. Depremzedeler bariyerlerin dışından Erdoğan'a taleplerini iletmeye çalıştı. Erdoğan'a seslenen bir genç, “Yüz yüze eğitim, yüz yüze. Üniversiteleri açın. Yüz yüze eğitim istiyoruz, online eğitime hayır” diye seslendi. Erdoğan burada hiçbir açıklama yapmadı, yanında bulunan AKP Hatay milletvekilleri ile konuştu.

Erdoğan'a derdini anlatmak isteyen bir başka yurttaş ise korumalar tarafından durduruldu. 14 yaşındaki kızına kimlik çıkaramadığını anlatan yurttaş, “Elini ayağını öpeyim. Üzerimde bir şey yok arayın,” dedi. AKP Milletvekili Hüseyin Yayman'ın bilgisi olduğu söylenince ilk engeli aşan yurttaş, Erdoğan ve Bahçeli'nin olduğu bölüme doğru gitti ancak orada da görevlilerin kendisini durdurup gruptan ayırdı, taleplerini not aldı.



Bir yurttaş da Bakan Soylu'dan 84 yaşındaki babası için konteyner istedi. Soylu, yurttaşın talebinin yerine getirileceğini söylerken yurttaş, “Tuvaleti, banyosu içinde olan mı?” diye sordu. Soylu, “Hepsi tuvaleti, banyosu içinde,” yanıtını verdi. Yurttaşın, “Ama olmayan da var bakanım,” demesi üzerine Soylu bu kez, “O ilk başta kurulanlar,” karşılığını verdi. (ANKA)

HATAY’I YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile beraber gittiği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde açıklamalarda bulundu. Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kenti ziyaretinin ardından konuşan Erdoğan, depremden sonra 8 Şubat’ta, müteakiben 20 Şubat’ta Hatay’a geldiklerini hatırlattı. Erdoğan, üçüncü kez Hatay’a geldiğini belirterek, “Cumhur ittifakı olarak da buradayız. Geçen sefer olduğu gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte bu ziyaretleri yaptık. İnşallah Hatay’ı asla yalnız bırakmayacağız,” dedi.