Görmez Başkanken Ali Erbaş’ı Yetersiz Görüp Atamasına İtiraz Etti

Görmez Başkanken Ali Erbaş’ı Yetersiz Görüp Atamasına İtiraz Etti
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son dönemdeki açıklamalarıyla tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili yazı kaleme aldı. Altaylı, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, yardımcısı olarak...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son dönemdeki açıklamalarıyla tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili yazı kaleme aldı. Altaylı, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, yardımcısı olarak göreve getirilmek istenen Erbaş’ı “Bilgisi yetersiz” diyerek reddettiğini yazdı. Altaylı’nın mesaj vermek istediğini söyleyen Prof. İbrahim Maraş ise, “Ali Erbaş, Görmez’in zihin ve ruh ikizinden başka birisi değildir” eleştirisini yaptı. Altaylı’nın yazısından öne çıkan kısım şöyle:
“Yeni dönemin ‘kıymetlisi’ Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş oldu. Zannedersin AK Parti’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı adayı. Bugünkü iktidar ilk Diyanet İşleri Başkanı’nı 2003 yılında atadı. Atanan Prof. Ali Bardakoğlu idi. Hiçbir tartışmaya neden olmadan, son derece doğru düzgün bir biçimde görev yaptı. Sonrasında AK Parti bu göreve Prof. Mehmet Görmez’i atadı. Görmez Hoca da çok derin tartışmalara neden olmadan, siyasete fazla bulaşmadan durumu idare etti. Onun yerine atanan ise mevcut Başkan Prof. Ali Erbaş oldu. Yaptıkları ortada. Size bir sır vereyim. Erbaş, Görmez’in Başkanlığı döneminde iktidar tarafından Başkan Yardımcısı olarak göreve getirilmek istendi. Görmez, Erbaş’ın yardımcısı olmasını kabul etmedi. ‘Böyle bir görevi yapacak donanımda değil. Bilgisi yetersiz’ dedi.”
“GÖRMEZ DİYANET’İ CEMAATLERE YAMAMIŞTIR”
Altaylı’nın yazısını Twitter’dan yorumlayan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Profesör İbrahim Maraş da “Başkan yardımcılığını kabul edilmediği iddiası hem çirkin hem de saçmadır” diyerek şunları söyledi:
“Anlaşılan Altaylı, bir yerlere mesaj vermek istiyor. Altaylı’nın verdiği bilgilerin hepsi bütünüyle yanlış. Sadece Ali Bardakoğlu hakkında söyledikleri doğru. Görmez’in, başkan yardımcılığına güya donanımsız diye getirmediği Erbaş’ı neden genel müdür yaptığını izah etmesi gerekiyor. Görmez, görevi sırasında, Diyanet’i tarihinde görülmemiş bir şekilde, siyasete, tarikat ve cemaatlere yamamıştır. Beşincisi, Görmez döneminde PKK’lı meleler ve tarikatçı zihniyet Diyanet kadrolarına hâkim olmaya başlamıştır. Görmez’in başkanlığı donanımından dolayı değil siyaseten olmuştur ve siyaseten de gitmiştir. En önemlisi, Ali Erbaş, Görmez’in zihin ve ruh ikizinden başka birisi değildir.”