‘Görünmezler’ kaybetmiş

İstanbul Başakşehir’de, 20 Ocak’ta işyerine gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan elektrik işçisi Gökhan Güneş, dün sabah evine döndü. Gökhan Güneş, İnsan Hakları Derneği’nde düzenlenen basın toplantında yaşadıklarını anlattı.
Güneş, 20 Ocak günü işyerine gitmek üzere bindiği otobüsten indiğinde bir grup tarafından karşılandığını belirterek şunları anlattı:
“Kaldırımda, durakta bekleyen ortalama dört kişi vardı. Bir tanesi ‘Pardon bakar mısın?’ dedi. Bu sırada hep birlikte üzerime çullandıklarını gördüm. Bu sırada sayı da arttı. Araca bindirmeye çalıştılar. Direndim. Bu direnci ortadan kaldırmak amacıyla elektroşok verdiler.”
ELEKTRİK, KABA
DAYAK, SOĞUK SU
Araçta kendine geldiğinde, başında siyah bir çuval olduğunu söyleyen Güneş, nerede olduğunu bilmediği bir yere götürüldüğünü söyledi.
Güneş, burada kendisine yapılan işkenceyi şöyle anlattıı:
“Girdikten sonra gerek sistematik olarak gerek ara ara işkence yöntemleri uygulandı. Elektrik vermedir, kaba dayak… Bunun yanı sıra ara ara soğuk suyla ıslatarak şiddet uygulama… Genelde bu uygulamalar gerek çıplak olarak bazen üzerimizde iç çamaşırı olabilecek şekilde uygulanıyor.”
BİZ GÖRÜNMEYENLERİZ
Güneş, burada “tecavüzle tehdit edildiğini” ve kendisine “işbirliği teklifi yapıldığını” söyledi.
Güneş, kendisini kaçıran kişilerin kim olduklarına dair bir bilgi vermediklerini, aralarında konuşurken “Biz bilinmeyenleriz” dediklerini aktardı.
Güneş, oradan çıkmadan önce vücudunun temizlenip üzerinin giydirildiğini, üzerine parfüm sıkıldığını, gözleri bağlı bir şekilde bir araca bindirildiğini, araçtan indirilmeden önce kafasındaki bezin çıkarıldığını, indirildikten sonra kendisine “İleri doğru yürü” dendiğini söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top