Görüşme öncesi ayaküstü sohbet

Görüşme öncesi ayaküstü sohbet
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Özbekistan’da, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet etti. İki liderin, bugün görüşme...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Özbekistan’da, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet etti. İki liderin, bugün görüşme yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanındaki karşılamanın ardından Özbekistan Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un da kabrinin bulunduğu Hazreti Hızır Türbesi’ne ziyarette bulundu. Erdoğan, programı kapsamında zirvenin düzenleneceği kongre merkezinde diğer liderlerle ağaç dikme törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra liderlerle birlikte kentin yeni inşa edilen ve “Ebedî Şehir” olarak anılan bölgesini gezdi.


İKİLİ GÖRÜŞMELER
Erdoğan, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ikili görüşme yaptı. Erdoğan ve Aliyev’in görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra son günlerde Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ele alındı. Görüşme 40 dakika sürdü.