GÖZ GÖRE GÖRE

GÖZ GÖRE GÖRE
Türkiye dün ekonomide kara bir gün daha yaşadı. Erdoğan-Bahçeli koalisyonunun oluşturduğu Cumhur İttifakı hükümetinin bilimsel verilere aykırı “faiz sebep, enflasyon sonuç” temelli ekonomi politikasında ısrar etmesi nedeniyle...

Türkiye dün ekonomide kara bir gün daha yaşadı. Erdoğan-Bahçeli koalisyonunun oluşturduğu Cumhur İttifakı hükümetinin bilimsel verilere aykırı “faiz sebep, enflasyon sonuç” temelli ekonomi politikasında ısrar etmesi nedeniyle TL, gün içerisinde döviz kurlarına karşı yüzde 15’e yakın değer kaybetti. ABD doları 13.50’yi, euro ise 15.20’yi gördü.
Gram altın gün içinde 100 lirayı bulan artışla 750 liranın üzerine çıktı. Türkiye önceki güne göre çok daha fakirleşti, yurt dışı borçları TL olarak sadece kur farkından yüz milyarlarca lira arttı.

TL KAYIP İLE DÜNYA ZİRVESİNDE
Türk Lirası gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Türkiye'nin kredi temerrüt risk primi (CSD) 453 baz puan seviyesinde bulunurken 10 yıllık tahvil faizi yüzde 21,06 seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN BİR GÜNDE 100 LİRADAN FAZLA ARTTI!
Gram altın, dolar/TL'deki yükselişle beraber rekor tazeleyerek 770 TL'nin üzerini gördü. Böylece gram altındaki yükseliş sene başından bu yana yüzde 70'e dayandı. Gram altın, 2021 yılına 450 TL civarında başlamıştı.

ERDOĞAN: NE YAPTIĞIMIZI GAYET İYİ BİLİYORUZ
Erdoğan’ın, pazartesi günü kabine toplantısı sonrasındaki şu sözleri döviz kurlarını zıplatmıştı: “Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun hareketlerini takipte özellikle kararlıyız. Bu politikayla biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya olduğumuzu gayet iyi biliyoruz…”

“FAİZ SEBEP” TEORİSİNDE ISRAR, BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK
Erdoğan'ın dün de yinelediği "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" sözleri ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır, bize göre hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur" açıklamalarının ardından, Türk Lirası gelişen ülkeler arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.