Gözaltı ve sert müdahale yıldırmadı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 2, 2021 / 13:28

Biz buraya ölmeye geldik

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı kurmasına karşı direnişlerini sürdüren köylülere yine müdahale edildi. 5 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren köylüler, “Biz buraya ölmeye geldik” diyerek ağaçlara çıktılar.

Cengiz Holding çalışanları, 21 Nisan’da vadiye girerek taş ocağı için yol açma çalışmalarına başlaması üzerine topraklarına, doğaya sahip çıkan köylülerin direnişi başladı. Bir haftayı aşan direniş sırasında zaman zaman jandarmanın sert müdahalesine rağmen köylüler geri adım atmıyorlar.

 ÖLDÜRÜN DE RAHATLAYIN

İş makinelerinin vadiye girmesini durdurmak isteyen köylüler dün de jandarmanın engeliyle karşılaştılar. 5 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken kendilerini ağaçlara zincirleyen kadınları, jandarma zor kullanarak vadiden çıkardı.  

Bir yurttaş kendilerine müdahalede bulunan jandarmaya “Müteahhitin askeri değilsin, bizim askerimizsin!” diye bağırdı. Bir diğeri ise “Buraya ölmeye geldik zaten, öldürün bizi rahatlayın” diye tepki gösterdi. Kadınlar da “Pes eden biz olmayacağız” diyerek türküler söylediler, yorulduklarında ormanda yattılar.

SESİMİZİ DUYUN ARTIK

Direnişe katılan köylülerden Hediye Baş, “Sesimizi duyun artık. İnternet çekmediği için canlı yayın yapamıyoruz. Lütfen çektiğimiz videoları paylaşın, sesimize ses olun” çağrısında bulundu.

KENDİ TOPRAĞIMIZDA DAYAK YİYORUZ

Alana gelerek köylüleri taş ocağıyla ilgili ikna etmek isteyen AK Parti Genel Başkan Hayati Yazıcı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, köylülerin tepkisiyle karşılaştı. “Proje ile ilgili bilgi eksiğiniz varsa tekrar size brifing verilsin” diyen Yazıcı’ya, köylüler “Kendi toprağımızda dayak yiyoruz” sitem ettiler. Güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığını söyleyen köylüler, kadınların yerlerde sürüklendiğini, üzerlerine biber gazı sıkıldığını anlattılar.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top