Gözde müteahhide bir büyük ihale daha

Gözde müteahhide bir büyük ihale daha
AKP iktidarında aldığı büyük kamu ihaleleriyle dikkat çeken firmalar arasında yer alan Çelikler Holding’e bir ihale daha verildi.Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, Çelikler Holding bu defa iştiraki YSE Yapı ile bir...

AKP iktidarında aldığı büyük kamu ihaleleriyle dikkat çeken firmalar arasında yer alan Çelikler Holding’e bir ihale daha verildi.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, Çelikler Holding bu defa iştiraki YSE Yapı ile bir büyük ihale aldı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaklaşık maliyeti 590 milyon 958 bin 124 TL’lik Sinop’taki yol ihalesine 4 firma özel olarak devet edildi. İhale davetliler arasındaki YSE’ye, 573 milyon 170 bin TL’ye verildi.

PAZARLIK USULÜ TERCİH EDİLDİ
İhale 30 Aralık 2022 günü yapıldı. 18 Ocak 2023 günü imzalanan sözleşmeye göre iş 23 Ocak 2023’te başlayacak ve 6 Şubat 2024 günü tamamlanacak ve tam 380 gün sürecek.

Büyük ihale, yaşanan sel nedeniyle 21b Pazarlık usulüyle yapıldı, bu sayede ilana çıkılmadan istenilen firmaların davet edilmesi suretiyle gerçekleştirildi. Bu usül deprem, sel gibi felaketler nedeniyle vatandaşların mağduriyetinin kısa sürede giderilmesini hedefliyor. Açık usülde 40 gün olarak belirlenen ihale süresi, Pazarlık usulünde 25’güne iniyor.

Uzmanlar, açık usulle, pazarlık usulü arasında kazanılan sürenin birkaç haftadan ibaret olduğunu vurguluyor ve Sinop’taki ihalenin selden yaklaşık 6 ay sonra yapılmasına ve işin bitirilmesi için verilen 380 gün süreye dikkat çekiyor.