Gözlemciye covıd-19 sürprizi

Gözlemciye covıd-19 sürprizi
Ankara’da korona pozitiflerin Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda KPSS’ye girdiği ancak ÖSYM’nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği iddia edildi.Dün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) gözetmen olan...

Ankara’da korona pozitiflerin Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda KPSS’ye girdiği ancak ÖSYM’nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği iddia edildi.
Dün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) gözetmen olan annesinin sınava girdiğinde adaylardan birinin ‘Hocam burası Kovid’lilerin gireceği okul mu?’ sorusu üzerine durumu anladığını söyleyen acil doktoru ‘zutku’ isimli sosyal medya kullanıcısı, yaşananları şöyle anlattı:
“Meğerse Ankara’daki Kovid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş. Ve gözetmenlerin durumdan haberi yok, ÖSYM bunu bildirmemiş. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara; tulum, bone, siperlik, n95, galoş, koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dakika gözetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile”
‘ANNEMİN CANINA KAST ETTİNİZ’
ÖSYM Başkanlığı’na seslenerek, “Siz bugün benim annemin canına kast ettiniz” diyen acil doktoru, “İnsan hayatı bu kadar mı değersiz? Biz acilde her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın. Ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasız bir şekilde devlet eliyle gönderilsin” ifadelerini kullandı.