Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında
2. tur seçimlerinden önce Merkez Bankası bugün kritik faiz kararını saat 14.00'da açıklayacak. Merkez Bankası'nın politika faizi şu anda yüzde 8,5 seviyesinde bulunuyor. Seçim sonrası ekonomide atılacak adımlar seçim gündeminin...

2. tur seçimlerinden önce Merkez Bankası bugün kritik faiz kararını saat 14.00'da açıklayacak.

Merkez Bankası'nın politika faizi şu anda yüzde 8,5 seviyesinde bulunuyor. Seçim sonrası ekonomide atılacak adımlar seçim gündeminin önemli bir bölümünü oluştururken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CNN İnternational'a verdiği demeçte düşük faiz politikasının devam edeceğini açıklamıştı.

Öte yandan dün Reuters'ın AKP kaynaklarına dayandırdığı haberde AKP içerisinde bir grubun, mevcut ekonomi politikalarının bu şekilde devam etmesinin "imkansız" olduğunu düşündüğünü ve seçim sonrası için faiz artışının da kapsam dahilinde olduğu bir ekonomi çalışmasını Erdoğan'a sunacakları ifade edildi.

TIKLAYIN- Reuters kaynakları: AKP’li bir grup kademeli faiz artışı içeren ekonomi modelini Erdoğan’a sunmaya hazırlanıyor

Piyasa değişim beklemiyor

Piyasalarda ise Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Reuters anketine katılan 12 ekonomistin tamamı TCMB’nin bu ay politika faizini yüzde 8.5 seviyesinde sabit bırakacağını tahmin etti.

TIKLAYIN- Reuters anketi: Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması bekleniyor