Gözler, “Paket yok” diyen Adalet Bakanı’nda

Gözler, “Paket yok” diyen Adalet Bakanı’nda
AKP’den gelen “Baro teklifi hazır, paket için CHP, HDP ve İYİ Partiyi ziyaret edeceğiz” açıklaması üzerine gözler “Ortada henüz bir teklif, bir paket yok ki neye karşı çıkıyorlar” açıklaması yapan Adalet Bakanı...

AKP’den gelen “Baro teklifi hazır, paket için CHP, HDP ve İYİ Partiyi ziyaret edeceğiz” açıklaması üzerine gözler “Ortada henüz bir teklif, bir paket yok ki neye karşı çıkıyorlar” açıklaması yapan Adalet Bakanı Gül’e çevrildi. Baro paketinin Adalet Bakanı Gül’den habersiz hazırlanıp hazırlanmadığı merak ediliyor.
Sabah Gazetesinin internet sayfasında, Baro paketinin hazır olduğu, AKP grup başkanvekillerinin, paketle ilgili olarak saat CHP, HDP ve İYİ Parti grup başkan vekillerini ziyaret edeceği yer alırken, geç saatlere kadar partilerden bir açıklama gelmedi.
AKP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının bölünmesini hedeflediği öğrenilen baro paketi için, önceki gün “Ortada henüz bir paket yok” açıklaması yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, avukatlık mesleğini daha ileri götürecek, mesleğin kazanımlarını daha da artıracak bir çalışma yapmak istediklerini vurgulayarak, “Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar.” demişti.