Gözler Putin’in “Zafer günü” konuşmasında

Gözler Putin’in “Zafer günü” konuşmasında
İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının yenilgiye uğratılmasının 77’inci yıldönümü için bugün Rusya’da kutlamalar yapılacak. Gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızıl Meydan’da yapacağı konuşmaya...

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının yenilgiye uğratılmasının 77’inci yıldönümü için bugün Rusya’da kutlamalar yapılacak. Gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kızıl Meydan’da yapacağı konuşmaya çevrildi. Putin, tören öncesi eski Sovyet Cumhuriyetleri’ne tebrik mesajı gönderdi, “İkinci Dünya Savaşı’nda yenilenlerin ideolojik mirasçılarının rövarşı kabul edilemez” dedi.

Mesaj, Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri ile Özbekistan’a bağlı Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’ne de gönderildi. Putin, Ukrayna ve Gürcistan vatandaşlarını ayrıca kutladı.

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratıldığı gün her yıl “Zafer Günü” olarak kutlanıyor. Avrupa’da 8 Mayıs’ta kutlanan “Zafer Günü” saat farkından dolayı Rusya’da 9 Mayıs’a denk geliyor.