GÖZTEPE-ALTAY MAÇINDAKİ OLAYLARA İLİŞKİN İDDİANAME TAMAMLANDI

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 21, 2023 / 00:33

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe ile Altay arasındaki maçın tatil edilmesiyle sonuçlanan olaylarda tribüne fişek atılarak taraftarın yaralanmasına neden olan F.E. ile olaylara karışan 22 sanık hakkında iddianame hazırlandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların olaydan bir gün önce WhatsApp grubundan maçta yapacakları eylem üzerine iş bölümü ve görev dağılımı gerçekleştirdikleri bilgisi yer aldı.
D.D. ve K.E’nin patlayıcı-yanıcı malzemeleri 3 sanık aracılığıyla ambulans görevlisi A.G’ye çanta içinde teslim ettikleri anlatılan iddianamede, A.G. ve H.K’nin de patlayıcı ve yanıcı maddeleri ambulansla stada soktukları belirtildi.
Stadın seyirci tuvaletindeki çöp kutusuna gizlenen sis bombası, meşale, maytap, torpil gibi yanıcı ve patlayıcı maddeleri diğer sanıkların alarak tribündeki taraftarlara dağıttıkları vurgulanan iddianamede, F.E’nin otobüsteki işaret fişeğini stada asılacak afişe gizlediği, 11 kişinin de meşale ve sis bombalarını yakarak tribünde kargaşa yarattığı ifade edildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top