GÖZÜMÜZÜN PASI SİLİNDİ

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 7, 2021 / 10:51

Annesinin üçü çıkmadan sahadaydı Aboubakar, Mensah’tan formayı geri alan Oğuzhan, “N’Skala’dan daha iyiyim” diyen gözbebeğimiz Rıdvan…
Sergen Hoca, takımın dinamosu Atiba’yı sakladı. Ghezzai riske etmedi.
Son dört maçtır kalesini gole kapamış, evinde beşte beş yapan Beşiktaş dün gece bu sayılara birer ekledi. Liderliğe yeniden oturdu. Hem de ne oturuş? En çok golü atan, en iyi averaja sahip takım oturuşu.
Oğuzhan, Aboubakar, Larin üçlüsünün nefis paylaşmasında Larin, Beşiktaş’ı öne geçirdi. Bu Larin’in daha da güzellerini atacağının ilk işaretiydi. Oynadığı kanadın tam tersi direkte topu ağlara yollarken, bu golden 10 dakika sonra futbol zekasını gösterdi ve Beşiktaş’ı ilk yarı rahatlattı.
Aboubakar yaslı. İlk yarı üç kez gol atabilecek pozisyon buldu. Paslaşsa iki asist yapardı. Ama kimse kızmadı. Adam yastaydı.
Aboubakar’ın oynaması N’Koudou’ya da Larin’i de rahatlatıyor, iki stoper onunla meşgul olunca geniş alanlar bulmak kolaylaşıyor.
İlk yarı Rıdvan’ın nefis şutlarını da not edelim buraya. Özgüvendir o şutlar, eninde sonunda kalenin içini bulacak.
İkinci yarı Beşiktaş durmadı. Aboubakar, baktı atamıyor asistin de değerli olduğunu anımsadı. Oğuzhan da seriye bağlamış oldu.
3-0’dan sonra bir gevşeme olduysa da Sergen Yalçın’ın müdahalesi tam zamanındaydı. Larin iki tane daha attı. Tabelaya altıncı golü ise nefis bir şut ile Hasic yazdı.
Skorboard’da adı 4 kez yazılan Larin’in, maçın bitiş düdüğü ile hakemin elinden topu alması gülümsetti. Çünkü kariyerinde bir ilki yaşadı.
Beşiktaş şıkır şıkır bir galibiyet aldı bu zor fikstürde. Topla alışıldığı gibi fazla değil bu kez akıllı oynadı. Attığı kadarını kaçırdı. Gol yemediği hafta sayısını 5’e, evindeki seriyi 6’ya çıkardı. Rakibinin hocasına da yöneticilerine de söyleyecek söz bırakmadı.
İyi bir defans adamı Rizespor teknik direktörü Stjepan Tomas’ın takımını hücumda iyi, geride kötü organize ettiğini de not düşelim.
Rakiplerinin maçlarına ve kenar yönetimlerine bakınca Sergen Yalçın farkı ortaya çıkıyor. Sergen Hoca’nın her maça ayrı çalıştığı görülüyor.
Beşiktaşlı oyuncular da her geçen gün üzerine koyarak devam ediyorlar.
6 gol ile gözümüzün pasını silen Beşiktaş bir büyük alkışı hak ediyor. Bir büyük alkışı da “Çok da abartamamak lazım. Sonuçta futbol oynuyoruz. Önemli olan mücadele etmek” diyen Sergen Yalçın’a gelsin.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top