Gri pasaport skandalını AK Partili vekil adayı ihbar etmiş ‘AMA SEKTÖRÜ ELE GEÇİRMEK İÇİN’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 23, 2022 / 12:06

Halk TV yazarı, gazeteci İsmail Saymaz, “Gri Pasaport” skandalının 2015’te AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Veysel Ser’in ihbarıyla ortaya çıktığını yazdı.

İddianamede üç sanık olduğunu belirten Saymaz, “İkisi AK Partili. Biri, eski Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş. Diğeri, kapatılan Bingöl Servi Belde Belediye Başkanı Ali Ayrancı. Üçüncüsü ise bu şebekenin Almanya ayağında olan Ersin Kilit” diye sıraladı.

Saymaz, iddianameye dayandırdığı yazısında şu bilgileri aktardı:

“Ser, Şubat 2020’deki ilk geziyi öğrenince Yeşilyurt Belediye Meclis üyesi Nusret Aslan’ı arıyor. Kafileyle Almanya’ya götürülen dört belediyeciden biri olan Aslan, insan kaçakçılarının ‘belediyeye yüklü bağışta bulunduklarını’ ileri sürüyor. Ser, ikinci geziyi haber alınca Aslan’ı tekrar arıyor. Aslan ise ‘Bilgim yok. Ancak gerçekleştirilmişse Karakuş, paranın anasını ağlatmıştır’ diye konuşuyor. ‘Geziye katılan ve organizasyonu yapanlar terör bağlantılı’ diyor.

Ser, Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı ziyaret ediyor. ‘İş çok sıkıntılı. Hem sen, hem AK Parti, hem Cumhurbaşkanımız zarar görebilir’ diyor. ‘Şikâyetçi ol’ diye öğütlüyor. Çınar, ‘Gereğini yapacağım’ diyor. İki hafta geçiyor. Ser arıyor. Çınar, ‘Gidenleri bizimkiler tanımıyor. Bu işi kurcalama, başın ağrır, hayatın tehlikeye girer’ diyor. Ser, en son Vali Aydın Baruş’a gidiyor ve bildiklerini anlatıyor. Baruş, ‘Suç duyurusunda bulunun’ diyor. Ser, 17 Mart 2021’de Malatya Emniyeti’nde şikayetçi oluyor. Ser, ifadesinde ‘Organize edenler tarafından belediye yetkilileri ve dernek yöneticisine ciddi para akışı oldu’ diyor.”

“Ne oldu da bir AK Partili milletvekili aday adayı, AK Partili belediyecileri ihbar etti?” sorusunu gündeme getiren Saymaz, “Bu sorunun yanıtı iddianamede veriliyor” diyerek şunları kaydetti: “Yeşilyurt Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İsa Yumuk, ‘Nusret Aslan’ın Veysel Ser ile birlikte Battalgazi, Kale ve Kuluncak belediyelerinde bu projeye benzer proje gerçekleştirmek istediklerini öğrendim! diyor. Meğer Gri Pasaport’un insan kaçakçılığı için kullanılmasından rahatsız oldukları için değil, Cumhurbaşkanına zarar gelmesin diye hiç değil, Gri Pasaport sektörünü ele geçirmek için ihbar etmişler.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top