Grip ile Covid karışacak, eğitim aksayacak

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 22, 2021 / 09:03

Türkiye’de son 24 saatte 198 kişi Covid-19’dan vefat etti, 362 bin 213 test yapıldı ve 28 bin 465 yeni vaka tespit edildi. İyileşenlerin sayısı ise 29 bin 160 oldu. Son 24 saatte 187 bin 264 doz aşı yapıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vakaların yaş ortalaması düştü. Artık yarıya yakını 30 yaş altında. Aşılama sonucunda hastane kapasitemiz zorlanmıyor. Yoğun bakım üniteleri ile servislerde yatan Covid-19 hastalarının çoğunluğunu halen yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar oluşturuyor” dedi.

Virüsün gençler üzerinden yayıldığını belirten Koca, “Gençler çok daha az oranda hasta olsalar da büyüklerine karşı sorumlulukları var. Yeni dönemde virüsün daha ziyade gençler üzerinden yayıldığı biliniyor. Bu nedenle, hem sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmak hem de aile çevrelerini korumak için aşılarını yaptırmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Prof. Ceyhan’dan tanı testi için acil çağrı: Eğitim sistemi karışacak

Prof. Mehmet Ceyhan, eğitimde ciddi bir kaos yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Prof. Ceyhan, “Covid-19 ile semptomları çok benzeyen soğuk algınlığı ve grip vakaları arttıkça, eğitime ara vermeyi teste değil semptoma bağlayan sistemimiz iyice karışacak” uyarısında bulundu.

Prof. Ceyhan, hızlı tanı testlerinin bir an önce devreye sokulmasını istedi. Bu şekilde hızlı bir şekilde çocuklara tanı konulacağını belirten Prof. Ceyhan, aksi taktirde koronavirüs olmadığı halde grip ve soğuk algınlığı geçiren çocuklar yüzünden eğitime gereksiz ara verilebileceğini ifade etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top