GUARDİOLA HASRETİ

GUARDİOLA HASRETİ
Manchester City, tarihinde ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'ye 1-0 mağlup olurken teknik direktör Pep Guardiola'nın da hasreti devam etti.Barcelona'da 2009 ve 2011 yıllarında iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu...

Manchester City, tarihinde ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'ye 1-0 mağlup olurken teknik direktör Pep Guardiola'nın da hasreti devam etti.
Barcelona'da 2009 ve 2011 yıllarında iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Guardiola, sonrasında ise kupaya bir daha ulaşamadı.
Pep, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlk 11 için yapabileceğim en iyi tercihleri yaptığımı düşünüyorum. Bu oyuncular PSG ve Dortmund'a karşı iyi oynadılar. Rakibimiz sıra dışı bir oyun sergiledi. İkinci yarıda daha fazla topa sahip olduk, atak yaptık. Neredeyse Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluyorduk ama olmadı. Chelsea için kolay bir zafer olmadı. Kenardan orta yapmaya çalıştık. Çok denemesek de yaptığımızda başarılı olamadık. Çok enteresan bir sezon geçirdik. Birçoğumuz için hayal kırıklığıydı. Şu anda duygularım o kadar yoğun ki aklımı kullanarak gelecek sezon hakkında öngörüde bulunamayacağım."

SİYAH İNCİ KANTE

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City’yi 1-0 yenerek zafere ulaşan Chelsea’de maçın adamı Kante oldu.
Fransız yıldız bitmek bilmeyen enerjisi ile rakiplerine nefes aldırmazken maçın ardından şunları söyledi:
“Bu sonucu aldığımız için büyük onur duyuyoruz ama bunu beraber başardık. Bunun zevkine de beraber varacağız. Her şeyden önce mücadeleci ruhum var ama özellikle takım halinde mücadele etmemiz her şeyden önemli. En önemlisi beraberlik.”