‘Güçlü veriler toparlanma için iyi bir işaret değil’

‘Güçlü veriler toparlanma için iyi bir işaret değil’
Euro Bölgesi’nde güçlü kaydedilen verilerin ekonomik toparlanma için iyi bir işaret olmayabileceğini söyleyen Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, ekonomideki iyimser beklentileri azalttı.Salgın nedeniyle nisan ayında...

Euro Bölgesi’nde güçlü kaydedilen verilerin ekonomik toparlanma için iyi bir işaret olmayabileceğini söyleyen Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, ekonomideki iyimser beklentileri azalttı.

Salgın nedeniyle nisan ayında dip gören Euro Bölgesi, koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmaya başlanmasıyla birlikte yeniden canlandı. Beklenmedik ölçüde güçlü gelen rakamlar “V” şeklinde görece hızlı bir toparlanmaya dair umutları artırırken, Lane, kısa vadeli göstergelerde iyileşme olmasının normal olduğunu, kısıtlamaların uzaması durumunda ekonomik faaliyetlerin uzun bir süre daha kriz öncesi seviyelerde kalacağına dikkat çekti.

Lane, “Gelir kayıpları ve önlem tasarrufları tüketim üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Zayıf talep, süregelen arz kısıtlamaları ve devam eden sosyal mesafe kısıtlamaları ekonomik faaliyetin normalleşmesini engelliyor” dedi.