Gülistan Doku dosyasındaki tek şüpheli 6 aydır imza vermemiş

Gülistan Doku dosyasındaki tek şüpheli 6 aydır imza vermemiş
5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen, gözaltına alınıp 18 Mart'ta adli kontrolle serbest...

5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen, gözaltına alınıp 18 Mart'ta adli kontrolle serbest kalan Zeynal Abarakov'un adli kontrol şartı kararının, adreslerinde olmadığı ve telefonlarına ulaşılamadığı gerekçesiyle 6 ay 15 gün boyunca tebliğ edilemediği öğrenildi.

Adli kontrol tebliğ yazısının 18 Mart'ta Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildiği, Alanya emniyetinin adresini bulamaması ve şüphelinin telefonlarına ulaşamadığı için tebliği yapamadığı öğrenildi.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, dosyada tek şüpheli olan Abarakov hakkında yurt dışına çıkmama ve imza atma tedbiri uygulandığını hatırlatarak, "Bu kararın üzerinden 7 ay geçti ve karar hala uygulanmadı. Bu tedbirin uygulanması için emniyete gönderilen yazıda baş şüphelinin telefonuna ulaşılamadığı, adres bilgilerinin yetersiz olduğu ortaya çıktı. Böyle bir tutanak da dosyamıza girmiş oldu. Biz bu aşamada da tedbirin yetersiz kalacağını, kişiye ulaşılamayacağını, baş şüphelinin kaçma şüphesinin bulunduğunu söylemiştik" diye konuştu.