Gülistan Doku soruşturmasında sızıntı şüphesi

Gülistan Doku soruşturmasında sızıntı şüphesi
5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku(21) hakkındaki soruşturmada, şüpheli erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un Rusça yazışmalarının incelenmediği ortaya çıktı. Doku ailesinin avukatı...

5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku(21) hakkındaki soruşturmada, şüpheli erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un Rusça yazışmalarının incelenmediği ortaya çıktı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “27 Şubat’ta telefonun incelenmesi için karar alındı. Şüphelinin “birileri sayesinde” haberi oldu. 26 Şubat’ta Gülistan’a ve bir arkadaşına mesaj atmış” dedi.
Gülistan Doku’nun kaybolmasında şüpheli olduğu öne sürülen erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un telefonu ve SIM kartı üzerinde Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Cumhuriyet’in haberine göre hazırlanan raporda, Abarakov’un telefonundaki Rusça yazışmalara “özel” olduğu gerekçesiyle bakılmadığı ortaya çıktı. Söz konusu raporun skandallarla dolu olduğunu belirten Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, soruşturmanın şüphelinin üvey babasının görevli olduğu emniyet müdürlüğü asayiş şubesi tarafından yürütülmesi sebebiyle Abarakov’un dosyayla ilgili tüm bilgilere ulaşabildiğini öne sürdü.