Gülşen’e üç yıl hapis istendi

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 3, 2022 / 07:23

Ataşehir’de 30 Nisan 2022’de verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan, daha sonra ev hapsi şartıyla salıverilen sanatçı Gülşen hakkında iddianame düzenlendi. Savcılık, Gülşen Çolakoğlu hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Gülşen’i şikâyet eden 702 kişi arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, gibi isimler de yer aldı.

Gülşen Çolakoğlu’nun “şüpheli” sıfatıyla yer aldığı iddianamede, sanatçının konserdeki söz ve beyanların TCK 216. Maddesindeki, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçunun unsurlarını oluşturduğu için soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Gülşen hakkında gerek dilekçe ile gerekse CİMER aracılığıyla ihbar ve şikâyette bulunulduğu vurgulandı. İddianamede, ilgili videonun birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşılarak sosyal medyada gündeme geldiği, videonun 9 saniyeden oluştuğu, açık kaynak araştırmasında videonun uzun versiyonuna ulaşılamadığı da ifade edildi.
İddianamede, şüpheli Gülşen Çolakoğlu’nun sözleriyle, “Halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı” öne sürüldü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top