Gülşen’in davasına İmam Hatipliler müdahil oldu

Gülşen’in davasına İmam Hatipliler müdahil oldu
Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bitti, dava 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.Dava kapsamında...

Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bitti, dava 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.

Dava kapsamında 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen Çolakoğlu'nun yargılandığı davada, dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Gülşen lehine davaya katılma talebi ile müştekilerin katılma taleplerini suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti.

Önder İmam Hatipliler Derneği'nin davaya müdahil olarak kabulüne karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, 'müşteki' olarak yer aldı.

Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı.


SARIKLI CÜBBELİ GRUP: KAHROLSUN KAFİRLER
Dava sürerken, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan sarıklı ve cübbeli bir grup eylem yaptı. Diken’in haberine göre, “Kahrolsun kafirler” sloganları atan grubun güvenliği polis tarafından sağlandı. Grubun fotoğrafını çekmek isteyen gazetecileri durduran polis, gazetecilere ‘konunun tarafı’ olmadıklarını söyledi ve kimlik kontrolü yaptı.