Gül’ün adaylığını doğru bulmadım

Gül’ün adaylığını doğru bulmadım
DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan sonra Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da 2018’de Abdullah Gül’ün muhalefetin adayı olması için yapılan kulisle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, “AK Parti’deyken yapılmasını...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan sonra Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da 2018’de Abdullah Gül’ün muhalefetin adayı olması için yapılan kulisle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, “AK Parti’deyken yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim.” dedi.
Davutoğlu, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın kendisine gelerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda desteğini istediklerini, ancak kabul etmediğini söyledi. Davutoğlu, “Kendilerine Cumhurbaşkanına raporlar sunup yanlışlıkları ifade ettiğimi, AK Parti içindeyken bunlar dile getirmeye devam edeceğimi, böyle bir koalisyonun, yani Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığı üzerine bir ittifakın doğmasına pek ihtimal vermediğimi, ama olsa bile bunun AK Parti içindeyken yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim.” dedi.