Gündem yoğun mu değil mi?

Gündem yoğun mu değil mi?
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 2 Haziran’da mesaiye başlayacak olan Meclis’in gündeminin çok yüklü olduğunu söyledi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Meclis’in gündeminde...

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 2 Haziran’da mesaiye başlayacak olan Meclis’in gündeminin çok yüklü olduğunu söyledi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Meclis’in gündeminde acil bir şeyin olmadığını ifade etmişti.
Şentop, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya yaptığı açıklamada “AVM’ler açıkken TBMM neden kapalı?” eleştirilerine, “Gündemde acil bir şey yok. Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Komik buldum bu söylemi” sözleriyle yanıt vermişti.
Şentop’un sözlerine karşın AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise 2 Haziran’da açılacak TBMM’yi yoğun bir gündem beklediğini kaydetti. Bostancı, “Meclis’in gündemi son derece yüklü. Rekabet Kurumu yasası var. Yargı alanında atacağımız adımlar var. Tekliflerimizi hazırlıyoruz. Bir an önce komisyonlara indireceğiz. Tarımsal üretime ilişkin birtakım yasal düzenlemelerimiz olacak. Meslek kuruluşlarının seçimine ilişkin çalışmamız var” açıklamasını yaptı.
Haziran ayı ile birlikte meslek odalarıyla ilgili çalışmalarının Meclis’e geleceğini söyleyen Bostancı, Anayasa’nın 135. Maddesini işaret ederek, “Bunların bir meslek kuruluşu olarak faaliyet göstereceğini, aynı zamanda siyaset yapamayacaklarını ifade ediyor. Siyasetin nerede başlayıp, nerede bittiğine ilişkin gri bir alan olduğu varsayımla, bu meslek kuruluşları siyasetin içinde mütalaa edilen alanları kendi meslek alanlarıymış gibi takdim ederek pozisyon alabiliyorlar. Siyasi polemiklerin de konusu olabiliyorlar. Bunları çok doğru bulmuyoruz” dedi.