GÜNEŞ BATIYOR!

GÜNEŞ BATIYOR!
A Milli Futbol Takımımız'da rüya gibi başlayan ikinci Şenol Güneş dönemi tepetaklak oldu. 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan ay-yıldızlılar Konferans Ligi'nde küme düştü, EURO 2020'de...

A Milli Futbol Takımımız'da rüya gibi başlayan ikinci Şenol Güneş dönemi tepetaklak oldu. 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan ay-yıldızlılar Konferans Ligi'nde küme düştü, EURO 2020'de sıfır çekti; 2022 Elemeleri'nde Hollanda'da bozguna uğradı ve nihayet liderliği kaybetti… Bir zamanlar 'Türk duvarı' olarak anılan savunmamız çökerken 32 yıl sonra farklı mağlubiyetler hatırlandı.
Şubat 2019'da Mircea Lucescu'nun 558 günlük serüveni sona ermişti. Ay-yıldızlılar, Rumen çalıştırıcı yönetiminde 17 maça çıkarken sadece 4'ünü kazanmış ve 2018 Dünya Kupası'na katılamamıştı. Lucescu yönetimindeki Milli Takım ayrıca UEFA Uluslar Ligi'nde de alt lige gerilemişti. Milli Takım, Lucescu'dan sonra yine deneyimli bir isim olan Şenol Güneş'e emanet edilmişti.
Beşiktaş'la şampiyonluklar yaşadıktan sonra uzun süre Milli Takım'ın başına geçeceği konuşulan ve üst üste iki ikincilik yaşayan Güneş'in ay-yıldızlıların başına geçeceği de Şubat 2019'da duyuruldu. 15 yıl sonra kırmızı-beyazlı eşofmanları üzerine geçiren Güneş iyi de başlangıç yaptı.
Milli Takımımız, Kasım 2019'da FIFA sıralamasında 29. sıraya kadar yükselmişti. EURO 2020'deki 3 maçını da kaybederek elenen ay-yıldızlı ekip, 1464 puanla 10 basamak düştü.
Milli Takımımız 31 yıl sonra bir maçı 5 farklı kaybetti ve bizi 1990'lara götürdü… Türkiye, 17 Ekim 1990'da İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda oynadığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesini 5-0 kaybetmişti. Hollanda karşısında 90 dakika boyunca korner atamadık, isabetli şut çekemedik.

AYRILABİLİR

A Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi sona eriyor. Hollanda karşısında alınan 6-1’lik mağlubiyet sonrası, 69 yaşındaki çalıştırıcı görevinden ayrılma aşamasına geldi.
Güneş, konu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile görüşecek. Yapılacak toplantıdan iki sonuç çıkabilir. Seçeneklerden ilki Başkan Özdemir’in 69 yaşındaki adama görevden alındığını açıklaması. Diğer seçenek ise Güneş’in istifasını sunması.