Güney Kore ve ABD’den gözdağı tatbikatı

Güney Kore ve ABD’den gözdağı tatbikatı
Güney Kore ve ABD, artan Kuzey Kore tehdidine karşı savunma iş birliklerini geliştirmek amacıyla son yılların en büyük askeri tatbikatını düzenliyor. Savaş uçakları ve gemilerinin yanı sıra on binlerce askerin katıldığı...

Güney Kore ve ABD, artan Kuzey Kore tehdidine karşı savunma iş birliklerini geliştirmek amacıyla son yılların en büyük askeri tatbikatını düzenliyor. Savaş uçakları ve gemilerinin yanı sıra on binlerce askerin katıldığı “Ulchi Özgürlük Kalkanı” adı verilen tatbikatın 1 Eylül’e kadar süreceği bildirildi.

İlk 4 gününde sivil savunma eğitiminin verileceği tatbikatta, ortak saldırı ve cepheye ikmal eğitimleri yapılacağı kaydedildi. İnsansız hava araçları ve yeni nesil savaş teknolojilerinin kullanımına ilişkin eğitimler ile liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda asker sivil destekli savunma eğitimlerinin verileceği tatbikatların Kuzey Kore tarafından tepkiyle karşılanması bekleniyor.

Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog, 2019’da Hanoi’deki son görüşmenin ardından durmuştu. Kuzey Kore, bu yıl yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı.