Güney Kutbu Dünya’nın Geri Kalanından Üç Kat Daha Hızlı Isınıyor

Güney Kutbu Dünya’nın Geri Kalanından Üç Kat Daha Hızlı Isınıyor
Yeni Zelanda’da yapılan bir araştırmada, Güney Kutbu’nun dünyanın geri kalanından üç kat daha hızlı ısındığı ortaya konuldu. Bilim insanları, dünyanın en güney noktasında rekor kıran yüksek sıcaklıkların sera gazlarındaki...

Yeni Zelanda’da yapılan bir araştırmada, Güney Kutbu’nun dünyanın geri kalanından üç kat daha hızlı ısındığı ortaya konuldu. Bilim insanları, dünyanın en güney noktasında rekor kıran yüksek sıcaklıkların sera gazlarındaki artışlar ve tropik bölgelerdeki hava değişimlerinden kaynaklandığını açıkladı.

Wellington Üniversitesi’nden araştırmacılar, Güney Kutbu’nun son 30 yıldır dünyanın geri kalanından üç kat daha hızlı ısındığını ortaya koydu. Antarktika'nın sıcaklığı mevsime ve bölgeye göre büyük ölçüde değişiyor, bu nedenle daha önceki yapılan çalışmalarda kıtanın ısınmasına rağmen Güney Kutbu’nun etkilenmediği düşünülüyordu.

Çalışmanın baş yazarı Kyle Clem, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  "Bu da küresel ısınmanın gerçekten küresel olduğunu ve uzak yerlere doğru yol aldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.