Gürdeniz’den ‘kumpas’ açıklaması

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 21, 2022 / 10:27

Amirallerin ‘Montrö’ açıklamasına karşılık, 600 kişi ve kurum şikayette bulunmuştu. Bu şikayet dilekçelerinin benzerlikleri dikkat çeken amirallerin avukatları, şikayet dilekçelerinin ‘tek elden çıktığı’ iddiasında bulundu.

Dilekçelerde yazan suç saati: 00:01. Ancak, amirallerin açıklaması saat 22:54’de yayımlandı. Açık kaynaklarda yer alan bu bilgiye karşılık, şikayet dilekçelerinde, ‘saat 22:54’ yerine ‘saati 00:01’ ifadesinin yer alması, dilekçelerin bir merkezde hazırlanıp dağıtıldığı iddiasına neden oldu.

AVUKATLAR DA DİLEKÇELERDEKİ AYNI DİLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Amirallerin avukatlarından Şule Nazlı Erol, önceki gün yaptığı açıklamada, iddianamedeki şikayet dilekçelerinin benzerliğine dikkat çekmişti. Şule Nazlı Erol, “600 kişiye/kuruma yakın şikayetçi var. Aynı merkezden idare edilen, aynı dille yazılmış, Türkiye’nin her yerinden şikayet dilekçesi var” dedi.

Bu dilekçelerin birebir aynı olduğunu ve tek merkezden yayıldığını ifade eden Şule Nazlı Erol, şu ifadeleri kullandı:
“Aynı şikayet dilekçesinin üzerine isimler yazılıp mahkemeye gönderilmiş. Yani örgütlü bir şikayetçilik durumu var. İçerisinde Ensar Vakfı da var, Din Adamları Derneği de var TÜGVA’da var. Bu tür insanlar şikayetçi. Ya bunu AKP avukatları ya da TÜGVA yaptı. İkisinden biri. Çünkü dilekçeler aynı. Örgütlü olduğu kesin.”

‘DAVA KUMPAS DAVASIDIR’
Davada beraat eden emekli amiral Cem Gürdeniz, davayla ilgili yaptığı basın açıklamasında “Türk hukuk sistemini FETÖ darmadağın etmişti. Görüyoruz ki işlenemez suç ile hukuka olan güven yok olmuştur” dedi. Davayı ‘kumpas dava’ olarak tanımlayan Gürdeniz “Çünkü çok kısa süre içerisinde tüm Anadolu’da neredeyse 700 kişi aynı anda, aynı metin üzerinden şikâyet dilekçesi yazarak suç duyurusunda bulunmuştur” İfadelerini kullandı.

Gürdeniz şu soruları yöneltti:
“Bu nasıl olmuştur? Neden bu kumpası tezgahlayanların üzerine gidilmemiştir? Amiralleri sonsuza kadar susturmak ve üzerlerinde baskı kurmak için bu kumpası kim hazırlamıştır? Bu kumpasa kimler yardımcı olmuştur? FETÖ ile iktidar ve muhalefetteki bugünkü gizli destekçilerinin Amirallerden nefreti neden bu kadar büyüktür? 2011’den bu yana Amiralleri tutuklatmaya doymamışlar mıdır?“

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top